Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Dra en Katalysator

Katalysatorer är små, ljuddämpare formade behållare fyllda med skärmar platinanätkorg att ta bort gifter från avgaser. Med tiden kommer en katalysator fylla med avlagringar som hindrar avgaserna från att flöda till ljuddämparen och ut genom avgasröret. När en katalysator blir inkopplad, är det enda sättet att koppla bort den genom att ta bort mesh skärmar som är blockerade med insättning material. Urkoppling av en katalysator är lätt, men det finns regler i vissa områden mot drift av en gata fordon med omvandlare som har varit urkopplad. Saker du behöver
Katalysator
Vice
Sågar-Alla
Hammer
svetsare (130 amp) katalog 2-av-2 inches diameter stålrör Sida 2 24 - tum lång 2-by-4 tums tall ombord block
Visa fler instruktioner
1

Höj fordon så däcken är minst 24 inches från marken när upphöjda. Lossa befintliga avgasrör närmast den katalytiska konvertera så att avgassystemet har minst 1/2 tum av lek (4-bult flänsar, avgaser galgar). Markera och kapa avgasröret så att det finns 3 inches av röret ut toppen och 3 inches ur botten på den katalytiska omvandlaren. Ta bort katalysatorn från bilen och ta den till en plan bänk eller bord.
2

Säkra katalysatorn i en 5-tums bordsskiva last så att vice håller katalysatorn i upprätt position med ett av utloppen mot toppen, och ett utlopp mot botten. Bottenutloppet bör placeras på en av de tall ombord block för att stödja omvandlare när du tar bort den inre nät av platina och igensatt skärmen.
3

in röret i den övre utlopp omvandlare tills den vilar på nätstrukturen på insidan av omvandlaren. Vila det andra blocket tall brädan ovanpå röret som sätts in i den katalytiska omvandlaren. Röret och omvandlare bör vara i en position där det är lätt för dig att träffa de på toppen av röret som går in i katalysatorn.
4

Strike brädan ovanpå röret som sätts in i den katalytiska omvandlaren kraftigt. Det bästa sättet att ta bort platinanätkorg inuti katalysatorn är att vända röret lite efter varje slag. Du kan använda Sågar-Allt för att skära skåror ut i slutet av röret som går in i omvandlaren, som kommer att fungera som tänder när slog med en hammare. Var noga med att omvandlaren skalet inte skadas när den träffar röret. Du måste hålla det yttre skalet av omvandlaren fria från hål att hålla avgassystemet arbetar utan läckor.
5

Ta bort alla maskorna inuti katalysatorn genom att köra röret igenom från ena änden till den andra. Nätet kommer att bryta sig in i små delar som kommer att finna sin väg ut ur botten av omvandlaren när nätet har helt brutit upp. Eftersom mer och mer material avlägsnas inifrån katalysatorn blir omvandlaren unplugged och luft kommer återigen att kunna passera.
6

Undersök insidan av katalysatorn för att vara säker på att så mycket av materialet avlägsnas som möjligt. Lossa och delar som kan lossna senare, och försöka få alla nät ur omvandlaren innan du installerar. Ta bort katalysatorn från vice och föra tillbaka till bilen för installation.
7

Svetsa unplugged katalysator tillbaka till den plats den togs bort, med hjälp av en domkraft eller pallbock att få bilen i position. Eftersom avgaserna lossades innan du tar bort omvandlaren, kan rören flyttas till mötet med den gamla omvandlaren inlopp och utloppsrör. Svetsa runt kanterna på varje ände av omvandlaren inlopps-och utloppsrör för att installera om omvandlaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70248.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.