Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter avgassystem på en Nissan Pathfinder

Byta avgassystemet som helhet eller i delar kräver någon kontroll av komponenterna för att avgöra vad som är skadad eller utsliten. Avgassystemet är ansvarig för att ta bort förbrukade gaser och rök från motorn och ut på baksidan av fordonet. Om den har hål eller läckor, kan det bli farlig för passagerarna inne i fordonet. Du kan köpa de delar av systemet i sektioner eller köpa hela systemet på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Jack
Jack står
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Höj din Pathfinder utanför marken med en domkraft. Stötta den med pallbockar under alla fyra hörn av lastbilen. Kontrollera att trucken är tillräckligt hög för att du kan arbeta under det bekvämt samtidigt som den är stabil.
2

Ta bort klämman som håller avgasröret på baksidan av ljuddämparen genom att lossa muttrarna på klämman med en skiftnyckel och separera de två rören. Avlägsna ändröret från hangaren på baksidan av lastbilen genom att dra stiftet på röret ut ur gummi hängare på lastbilen och arbetar röret loss från ljuddämparen. Flytta röret ut från under lastbilen.
3

lokalisera och ta bort skruvarna som håller fast ljuddämparen till höger och vänster främre avgasrör. Dessa är de rör som kommer ner från avgaserna manifolds.There är en fläns på varje rör med en packning och två bultarna som håller ljuddämparen till dessa rörsektionema.
4

Ta bort de två galgar som håller ljuddämparen upp genom att ta bort skruvarna från dem med ett Ratchet och uttag. Det finns två på varje hängare. Släpp ljuddämparen ner till marken och ta bort det från under lastbilen.
5

Ta bort muttrarna från de många dubbar där de främre rören fäster. Det finns två muttrar på varje rör och ett brons O-ringen som tätar röret till grenröret. Avlägsna rören och O-ringar och kasta dem.
6

Installera en ny höger och vänster främre röret efter installation av nya brons O-ring i röret. Skjut röret på de många dubbar sedan installera muttrarna. Dra åt muttrarna med en socket och ratchet tills de är säkra och inte flytta runt.
7

Installera den nya ljuddämparen till de främre rören och installera en ny packning mellan de två flänsarna. Sätt i bultarna och dra åt dem med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka galgar och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel.
8

Installera den nya avgasröret genom att skjuta avgasröret på röret lämnar den bakre delen av ljuddämparen och skjut hangaren stiftet i gummit hängare på baksidan av lastbilen. Installera ett nytt avgassystem klämma på skarven mellan ljuddämpare och avgasrör och dra åt muttrarna med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
9

Avlägsna domkraften från under lastbilen och använda en domkraft för att noggrant sänka lastbilen ner till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70366.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.