Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter trasiga dubbar avgasgrenrör på en Ford F150

När avgasgrenröret dubbar bryta på en Ford F150, kommer föraren märka en puttering ljud på kallstart eftersom baksidan av avgasgrenrör ska vibrera, smällde in i motorns huvud. Så småningom lambdasonderna kan få felaktiga avläsningar på grund av en ökning av syre som passerar över sensorn. Detta kan möjligen leda till problem motorns prestanda från förändringen i bränsleadaptionsvärde värden. I extrema fall kan din check-motorn ljus kan dyka på. Med hjälp av pneumatiska verktyg och en lång eftermiddag du kan ta hand om problemet. Saker du behöver
Ficklampa
Jack
Jack står
hylsa och spärrskaft set
Extractor ställa
Blandade metriska skiftnycklar
brytjärnet
Metal bågfil
90 -graders vinkel tryckluftsborr
Drill grinder
Manifold packningar
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
Konfigurera
1 Använd en ficklampa för att leta efter sot på baksidan av samlingsröret.

Bestäm vilken grenröret läcker genom att titta på baksidan, närmast kupén, med en ficklampa, för trasiga dubbar eller synlig svart sot.
2 För att göra deras avlägsnande enklare, använda ett smörjmedel för alla muttrar och skruvar medan du samlar resten av dina verktyg.

Utvärdera skick och muttrar runt grenrör och avgas Y röret, letar efter rost. Spraya alla muttrar och skruvar på grenrören med en penetrerande olja smörjmedel, t.ex. WD40.
3

Samla alla verktyg och reservdelar du behöver för att slutföra projektet så att du inte behöver att oroa sig för att gå ut för att få ett verktyg eller en del när din Ford F150 slits sönder.
Förberedelser
4

Jack upp framsidan av Ford F150 på pallbockar .
5 Ta av hjulet med hjälp av en hylsa.

Avlägsna hjulet på den sida där grenröret läcker, med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
6 försiktigt bända plasten hjulhusen för att ta bort.

bort plast hjulhusen, med nycklar och ett spett.
borttagning
7

Ta bort de fyra avgas muttrarna som ansluter Y röret till utblåsningsgrenrören. Beroende på graden av rost nedbrytning på muttrarna, kan det vara nödvändigt att använda utsug uttag för att ta bort.
8

Avlägsna avgasåterföring eller EGR, rör om du arbetar på den vänstra sidan av fördelaren. Typiskt att det kommer att vara så rostig att du kommer att behöva skära röret, med metall bågfil, så nära grenröret som möjligt. Annars hoppa till nästa steg.
9

Ta bort alla åtta muttrar från grenröret. När du tar bort, bli inte förvånad om dubben vänder och avlägsnas med muttern eller avbryter när du svänger. Typiskt de bakre nötter är de som kommer att brytas av på grund av rost och trötthet. Sedan, ta bort eventuella kvarvarande avgaser dubbar som inte kom iväg med muttrarna.
10

bort avgasgrenröret och kassera packningen.
11

bort alla trasiga dubbar genom försök att vända med extractor bitar och en spärr. Om du inte kan extrahera, använda 90-graders borr, företrädesvis med moturs borr för att underlätta avlägsnandet av dubbar, borra ett hål i mitten av tappen, vilket kan släppa den. Öka borrstorlek, vid behov, för att ta bort. När lagret av rost på dubben avlägsnas från sätet för hålet i motorn huvudet, kommer tappen snurra fritt ut. Addera EGR
12

Ta bort övre delen av EGR röret från EGR-ventilen med en skiftnyckel, om du arbetar på vänstra grenröret.
13

Byt grenröret om EGR röret och nippel är så kraftigt rost att du kan " t ta bort dem.
14

Tillträde mängden rost och slitage på grenröret. Byt om det är tung rost bygga upp i ansiktet eller rent genom att använda borren kvarn.
Installation
15

Installera ny EGR röret och bröstvårtan om du arbetar på vänster grenrör.
16

Position nya grenrör i stället, över packningar, medan lätt snurrar i reglarna för hand.
17

Dra åt muttrarna topp till botten, höger till vänster. Med andra ord: dra upp till höger, och sedan ner till höger, tätt den andra från höger på toppen följt av den andra på den högra botten, och så vidare. Börja alltid från sidan närmast baksidan av motorn.
18

Sätt Y röret tillbaka på plats och dra åt skruvarna.
19

Anslut EGR-ventil till grenröret övre beslaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70656.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.