Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tecken på en sprucken avgasrör

I moderna bilar är avgasgrenröret del av det större förgreningssystemet. Dess funktion är att avlägsna avgaser - luft och ånga, tillsammans med eventuella oförbrända bränslen - och injicera det i avgasröret som skall utföras och bort från motorn. En sprucken eller på annat sätt defekt avgasrör kan resultera i ineffektiv bränsleförbrukning och en uttalad minskning av motorns prestanda. Det kan låta skadliga avgaser som samlas i motorrummet, där de sedan kan ta sig in i kabinen på fordonet. Uttalade Exhaust lukter
Alla förbränningsmotorer använda någon form av ett avgasgrenrör.

Det mest uppenbara tecknet på ett avgassystem problem är förekomsten av avgaser lukt i kabinen, men det kan också indikera en överträdelse av avgasröret under bilen. För att skilja mellan de två, kör motorn tills den är varm och öppna huven. Om det finns en distinkt lukt av avgaser som kommer från motorrummet, är problemet mycket troligt i grenröret.
Prestanda och buller frågor

Eftersom förbränningsmotorer använder naturliga vakuum tryck som orsakas av kompression, förbränning och evakuering av luft och bränsle, är ett symptom på en sprucken grenrör en uppenbar nedgång i motorns prestanda. Svag acceleration tillsammans med en stammande effekt kan indikera ett grenrör problem, men det betyder inte nödvändigtvis att grenröret är sprucket.

Denna uppenbara förlust av prestanda tillsammans med högljudda poäng motorljudet mer definitivt mot ett brott i avgasgrenröret . Bullret kommer normalt manifesteras som en starkare avgas muller, eller en vidöppen ljud. Återigen, kan ett brott i avgasröret också orsaka detta, så se till att kolla under huven medan motorn accelereras så att ljudet kommer från motorrummet istället under bilen.

Identifiera Sprickor i ett avgasrör

En sprucken grenröret är inte alltid direkt uppenbart. Stress frakturer orsakade av stark värme kan börja i liten skala och öka över tiden, vilket gör att effekten svåra att upptäcka förrän motorns prestanda är märkbart minskat.

Eftersom de flesta frakturer orsakas av värmestress, kommer sprickor bildas där värmen är mest koncentrerade, i detta fall, där grenröret ansluter motorn. I äldre grenrör av gjutjärn, sprickor är oftast svårare att se, eftersom rost ackumuleras ganska snabbt. I nyare motorer med aluminium grenrör, kan sprickor att framgå tydligare tack vare aluminiums ljusare färg och beständighet mot oxidation. Borttagning av grenröret och en nära fysisk inspektion kan vara nödvändiga för att lokalisera sprickor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70526.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.