Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur täta en Exhaust Läckage

Just lokalisera en avgas läcka avgör hur det bäst kan tätas. Typiska avgassystem är klämda eller svetsas på vitala anslutningspunkter. Den typ av avgassystemet och det allmänna tillståndet för systemet bestämmer när läckor kan tätas och när reservdelar måste installeras. Använd skyddsglasögon för att förhindra rost och damm i samband med avgasrör från att skriva in dina ögon. Inspektera för avgas läckor med fordonet körs i ett väl ventilerat utrymme. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ficklampa
Medium längd skruvmejsel eller bända bar
gemensamma tänger
Avgassystem klämmor
ljuddämpare tejp
Welder
Show Fler Instruktioner
1

Inspektera under huven där grenröret möter motorblocket. Leta efter sot eller brända färg. Lyssna till väsande eller knackande ljud, och inspektera grenröret för sprickor. Antingen byter grenrörspackning eller om grenröret är sprucket, byt grenröret själv.
2

Inspektera där grenröret eller header möter avgasröret. En runda grafit packningen tätar ofta avgaserna vid den gemensamt. Leta efter sot, känner för heta gaser, och lyssna efter ljud runt leden. Byt packningen, om det behövs.
3

Slå på en ficklampa och använda den för att undersöka avgasröret under bilen, med början längst fram och rör sig mot den bakre stötfångaren. Skrapa rostiga fläckar med en skruvmejsel för att se om rost går genom röret, eller är bara på ytan. För stora rostiga områden använder de gemensamma tång och försök att försiktigt "trycka ihop" röret. Om den böjs under lätt tryck, byt ut det avsnittet. Om bara ett litet hål är närvarande, sjal ljuddämparen tejp runt röret, som täcker hålet för att täta läckan. Inspektera lederna där röret möter katalysatorn och ljuddämparen
4

. Lyssna efter ljud, och känner för heta gaser. Test klämmor för täthet om klämda, och byt rostiga klämmor vid behov. Inspektera svetsar om svetsade, och testa integriteten av röret på båda sidor av komponenten innan du försöker på nytt svetsa.
5

Inspektera komponenterna själva. Om en katalysator eller ljuddämpare har ett hål i det, byt ut det. Oftast, försök att reparera dessa komponenter är dyra och misslyckade. Se till att alla klämmor och hängare är täta, och reinspect för läckor efter installation av nya komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70507.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.