Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Tecken på en Exhaust Läckage

Avgassystemet är en viktig del av ditt fordon, eftersom det driver ut brända motorn avgaser från bilen. Avgaserna styr också utsläppen av ditt fordon, och eventuella skador eller läckage till det kan påverka prestanda hos bilen. Giftig kolmonoxid kan sippra in i passagerarutrymmet, vilket är varför det är viktigt att diagnostisera och reparera avgas läckor direkt. Fysiska skador och läckor

Utför en okulärbesiktning av fordonet och dess avgassystem för tecken på fysiska skador eller repor. Leta efter tecken på svart sot på avgassidan och avgasrör, vilket är ett tecken på att det finns kol byggs upp från en läcka.

Skrapning botten av bilen under körning över en trottoarkant eller farthinder är ett vanligt sätt att orsaka skador på avgaserna. Hål och repor kan orsaka att avgaserna ska börja läcka.

Syresensor i avgassystemet, och skrapa botten av fordonet kan skada syresensorn, vilket kommer att orsaka avgas läckage.

Kontrollera bilens underrede efter tecken på rost. Äldre fordon är utsatta för rost, och rost äter metall, orsakar läckor i avgasröret.

Svetsskarvar är vanliga platser för avgas läckage. Kontrollera alla skarvar på avgassystemet och se till att det finns ingen rost eller skador. Addera skakningar och buller
Fordon

med ett avgassystem läckage kommer att skaka och skramla på tomgång vid ett rött ljus. Ett annat ljud, t.ex. en tickande eller popping, är ett vanligt tecken på en avgas läcka. Ett högt rytande ljud som skiljer sig från den vanliga låter bilen gör är också ett tecken på en avgas läckage problem.

Har en kompis försiktigt accelerera motorn när du har huven upp och lyssnar utanför bilen. Lyssna efter en djup, throaty ljud eller högt sputtering som låter annorlunda än vad du är van att höra från bilen.
Gas lukt

lukta en gas medan bilens fönster rullas upp är ett tecken på ett avgassystem läckage. Detta tecken är ofta lättare att märka i kallare månaderna när du kör med fönstren upp och ventilerna öppnas för varm luft. Lukten kanske inte märks när du är utanför bilen, men är alltid närvarande som du kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70333.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.