Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Suzuki DF60 Oil Change Instruktioner

Motoroljan för Suzuki DF60 marina motor ska bytas varje säsong . I vissa fall bör den bytas var 100 timmar för att säkerställa livslängden och underhåll av motorn . Byte av oljan i båten kan vara en rörig jobb. Men med rätt utrustning , kan du göra jobbet snabbt och enkelt . Saker du behöver
Oljetråg
Suzuki 10W - 40 motorolja
Byte oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Starta Suzuki DF60 motor och låt den gå i några minuter . Detta kommer att värma upp oljan i motorn och göra det lättare att utvinna .
2

Öppna motor huven och leta reda på oljestickan röret . Engagera systemet olje evakuering att tappa ur oljan från motorn . Lossa oljefiltret med ett filter skiftnyckel som oljan rinner . Addera 3

Samla upp oljan i ett oljetråg eller kanna som det rinner ur motorn . Ersätt det med ny olja . Använd Suzuki 10W - 40 motorolja . Häll cirka 1,8 liter motorolja i behållaren .
4

Byt oljefiltret genom att vrida det . Ersätt det med ett nytt oljefilter och sätta den gamla i en plastpåse för omhändertagande . Använd en tratt för att säkerställa att oljan hålls innehöll till motorn och inte orsaka en enda röra . Byt olja cap .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70649.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.