Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar ett svetsat Katalysator

Katalysatorer välja en procentandel av skadliga utsläpp som en bil producerar. Miljöbestämmelser diktera metoder för utsläppsminskning att varje stat måste följa. Biltillverkare inkludera denna typ av utsläppsbegränsande utrustningen på ny bil och produkter lastbil. Men när operationen överträffar gränserna för omvandlaren förmåga att fungera, blir det nödvändigt att byta ut den för att bibehålla samma nivå av filtrering som när omvandlaren var ny. När gamla katalysatorer förblir i bruk efter sin livslängd, kan fordonet misslyckas tester av avgasrening. Det är lätt att installera en ny svetsad katalysator med några vanliga butik verktyg. Saker du behöver
Katalysatorer (er) Acetylen torchMiller stick welderConverter återvinning container
Visa fler instruktioner
1

Höj bilen till en höjd där du har enkel tillgång till avgassystemet hos fordonet. Kontrollera för läcker och vara säker på att området runt katalysatorn är torr och fri från bränslen som kan antändas vid tillskärning av den gamla omvandlare (s). Märk avgasrör 3 "före och efter omvandlare, där avgasröret är som rakaste och bästa skick. Jämför det avstånd till längden på den nya omvandlaren och justera så att en korrekt anslutning kommer att göras mellan den nya omvandlaren och gamla avgasrör.
2

Flytta skärbrännare tankar nära nog till arbetsområdet för skärhuvudet att nå omvandlaren och verka fritt. Öppna gasen och ventiler luft i toppen av varje tank och ta tag i tändaren. Öppna ventilerna på skärande handtaget i rätt proportion till vända den skärande lågan från en flaxande gult till en intensiv, klarblå gaslåga som kan skära genom metall. Tryck på fliken luftinjektion att skapa en skärande flamma som kan klippa ut den gamla omvandlaren snabbt och enkelt. Skär runt markeringar gjorda på avgasrören utanför omvandlaren inlopp och utlopp.
3

slipa ner och i slutet av de exponerade avgasrör med en handhållen slipmaskin och nötande hjul. Beroende på om den nya omvandlaren har expanderat rörändar som glider över de gamla avgasrören eller inte, kommer omvandlaren måste häftsvetsas början till slut med hjälp av en pinne svetsare. Bered ändarna på både avgaser och omvandlare för svetsning. Ett svetsat katalysator förväntas ha hög prestanda under hela fordonets livslängd. ta tid att få detta steg precis innan svetsning så att du får ett bättre resultat.
4

Anslut marken till avgasröret som ska svetsas och håll den nya omvandlaren på plats, kant i kant med den gamla avgasrör. Skydda ögonen med svetsglas och röra pinnen till skarven mellan de två delarna. När anslutningen görs, hålla på plats under tre sekunder, dra sedan bort. Upprepa denna process igen på motsatt sida av rören och sedan på den andra änden av omvandlaren. Denna häftsvets håller ihop bitarna för fullständig svetsning senare. Slutför omvandlare svetsning runt både inlopp och utlopp rör av omvandlaren så att svetsen är klar och fri från läckor.
5

Transfer gamla omvandlare och avgas slang som kan återvinnas i en papperskorgen. Medan omvandlaren kan bli igensatta och inte kan användas, kan den dyrbara metallen kan återvinnas. Efter varje uppgradering eller underhåll jobb det är något du kan göra för att hjälpa miljön. Gör din del genom att återvinna allt som behöver tas om hand på rätt sätt och hitta att din butik förblir fri från farligt skräp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70251.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.