Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar en syresensor i en 1996 Jeep Cherokee

Syresensorn på 1996 Jeep Cherokee hjälper till att reglera bränsleförbrukning och utsläpp. Sensorn är gängad in i avgasgrenröret och övervakar syremättnad i truckens avgaser. Den Cherokee dator justerar bränsle-och-luftblandningen förbränns i motorn baseras på syremättnaden. Om din lastbil börjar bränna en märkbart större mängd bränsle jämfört med normal förbrukning, köp en sensor ersättare syre från en Biltema och ändra det hemma. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench set eller syre sensor hylsa och spärrskaft
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Lyft framsidan av Cherokee med en domkraft tills den sitter högt nog att passa pallbockar under det för stöd. Placera domkraften under ramskenor precis bakom framhjulen. Sänk Cherokee så att den vilar säkert på pallbockar.
2

Koppla den elektriska anslutningen från syresensorn. Ta bort sensorn med en skiftnyckel eller lambdasond uttaget ansluten till en spärr. Addera 3

Bred ett tunt lager av antikärvningsmedel på gängorna i den nya sensorn. Får inte antikärvningsmedel på sensorn huvudet. Trä den på plats för hand. Dra åt sensorn med en skiftnyckel eller en hylsa och spärrskaft.
4

Anslut anslutningen ledningsnätet genom att trycka ihop den tills det klickar. Lyft bilen med domkraften tills du kan ta bort domkraften. Återgå lastbilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70498.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.