Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur ändrar jag O2 sensor på en 2002 Hyundai Santa Fe?

Den 2002 Hyundai Santa Fe är utrustad med två syre (O2) sensorer i avgassystemet. Designad för att kontrollera bränsleförbrukningen baserat på syret i bilens avgaser, syre sensorer tråden i grenröret och katalysatorn i din Santa Fe. När bilens bränsleekonomi börjar minska betydligt, kan du behöva byta lambdasonderna. Köp ersättare sensorer från en bildelar återförsäljare och ändra dem hemma i minuter. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj Santa Fe med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Leta reda på syre (O2) sensorer längs avgassystemet.
2

Dra den elektriska anslutningen från toppen av syresensorn. Ta bort den befintliga sensorn med en syresensor hylsa och spärrskaft.
3

Träd den nya lambdasonden på plats för hand för att undvika risken för korsgängning och skada sensorn. Dra åt sensorn till 40 pund-fot med din momentnyckel. Skjut den elektriska kontakten på plats tills det klickar.
4

Upprepa proceduren på den andra sensorn, om det behövs. Hissa upp bilen lite med domkraften för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70456.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.