Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man reparerar en ljuddämpare

Avgassystem regleras av regeringen. Många staters utsläpp tester kräver att avgassystemet, inklusive ljuddämparen är fullt fungerande och effektiv. Ljuddämparen är en av de enklaste delarna av avgassystemet för att övervaka - antingen det fungerar eller inte. Du kan reparera ljuddämparen för att lösa vissa problem, men du måste byta ut den för att fixa de flesta problemen. En snabb felsökning session kan hjälpa till att avgöra vad som behöver göras. Saker du behöver
Bil jack
Visa fler instruktioner
1

Vrid bil utanför. För ökad säkerhet, om fordonet har nyligen springa, ge det tid att svalna eftersom en ljuddämpare tenderar att bli varm under drift.
2

Jack bilen upp tillräckligt högt för att se under den bakre, efter din manual för stöttning förfarande instruktioner.
3

Verifiera att ljuddämparen sitter på avgasröret. Om det inte, ta den till en lokal svetsare eller avgas butiken för att få det anbringas på nytt. Inspektera ljuddämparen så att den är helt
4

och ljuddämparen kropp inte har synliga hål eller bucklor.

5

Byt ljuddämparen omedelbart om det finns tecken på skador. Skaffa en ny ljuddämpare från din lokala delar butik. Med den bakre delen av bilen fortfarande kapade i luften, hitta fästen som håller ljuddämparen på plats. Lossa hållarna och skjut ljuddämparen ut mot den bakre delen av fordonet.
6

Skjut den nya ljuddämparen på plats, precis som föregående ljuddämparen var. Utnyttja de fästen att dra åt ljuddämparen på plats igen. Sänk bilen genom att släppa domkraften långsamt. Starta bilen och observera ljuddämparen så att avgaserna lämnar ljuddämparen porten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70546.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.