Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Så här ändrar Grenrörspackning i en 2002 GMC Envoy

Grenröret är den del av fordonet där avgaserna från cylindrarna ackumuleras innan de förs in i avgasröret. En dålig grenrörspackning, som är placerad mellan grenröret och motorcylindern, kan leda till ett avgassystem läcka, indikeras av en kryssa eller knacka buller som är betydligt högre när motorn är kall. När motorn värms upp, kommer bullret försvinna. Förfarandet kommer att variera något beroende på om din 2002 Envoy är en V6 eller V8-motor, men oberoende av motorn, kan reparationen vara klar med motorn på plats. Saker du behöver
Jack står
Penetrerande olja
Open end skiftnyckel
Hylsnyckel
uttag
Packning skrapa
Manifold Thread packning
spärrmoment förening
skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från batteriets minuspol. Lyft bilen och stödja det säkert på pallbockar.
2

Ansök penetrerande olja till avgasröret till mångfaldiga bultar och muttrar från under fordonet. Bultarna är oftast rostiga. Vänta en liten stund så att den penetrerande oljan suga in bultarna.
3

Ta bort muttrarna som håller fast avgasröret till grenröret, med hjälp av en hylsnyckel. På en V8-motor, kommer det att finnas två grenrör som är mer lättillgängliga med framdäcken och de inre borttagna fenderwalls, även om det inte är absolut nödvändigt.
4

För en V6 sändebud, dra ur syresensorns elektriska kontaktdonet. På en V8 sändebud, lossa tändkablarna och ta bort tändstift från grenröret sidan det arbetas på. Om båda grenrören tas bort, ta bort alla tändkablarna och ta bort alla tändstift.
5

Ta bort de tre muttrarna värmesköldens med en hylsnyckel sedan bort värmeskölden. Placera värmeskölden undan.
6

Gör följande om du arbetar på en V8 sändebud. Förfarandet är beroende av den sida av fordonet där grenröret är belägen. För höger sida, ta bort montering luftrenaren och oljestickan. Unbolt dip fästet stick röret och flytta oljestickan röret. Ta bort EGR-ventilen genom att ta bort röret till montering insugningsröret bultar, EGR-ventilen fäste-till-topplocksskruvar och EGR-rör-till-avgasgrenrör bultar. På vänster sida av fordonet, helt enkelt koppla bort elkontakten från motorns kylvätska temperaturgivare, som är på framsidan av topplocket ovanför nummer ett tändstift.
7

Demontera avgassystemet grenrörsbultarna använder en öppen nyckel. Loss fördelaren från cylinderhuvudet. Avlägsna Grenrörspackning.
8

Rengör anliggningsytorna på topplocket och grenröret med en packning skrapa bort alla sotavlagringar. Kontrollera grenröret för sprickor och se till bultgängorna är rena och oskadade.
9

Montera en ny packning till anliggningsytorna mellan cylindertoppen och grenröret.
10 < p> Installera grenröret på topplocket. Applicera värmebeständig förening gänglåsande till bultgängorna och sedan börja dra åt bultarna för hand. Dra åt bultarna med en momentnyckel i tre pass, med början från mitten bulten och arbeta dig fram till ändarna. Dra åt bultarna till 18 fot-lbs.
11

tillbaka de återstående komponenterna i omvänd avlägsnande, dra åt värmeskölden till 80 tum-lbs. med hjälp av en momentnyckel. Starta motorn och kontrollera att avgaser läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70452.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.