Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Size ett avgassystem

Före bygga avgaskomponenter, måste du först vara rätt storlek på enskilda komponenter, såsom rubriker och ljuddämparen, för optimal prestanda. Rörledningar form och diameter bestämmer avgasflödet och hastighet. I termer av diameter, kommer alltför små rörledningar sammandra flödet och minska top-end motoreffekt. Liten rörledningar ökar tömningshastigheten. Alltför stora rörledningar tillåter maximalt flöde men minskar hastigheten, vilket kraftigt reducerar vridmomentet utan att väsentligen öka motoreffekten. Exhaust form och diameter bestämmer också hur mycket mottryck, vilket inträffar när avgaser tillbaka in i motorn, vilket minskar effekt och effektivitet. Dimensionering ett avgassystem varierar beroende på applikation. Saker du behöver
Dator med tillgång till Internet
Pen
Paper
Kalkylator Review fordonets ägare manuell
Visa fler instruktioner
Exhaust Header Design

1

Leta bilens motor informationen i ägarens manual eller via tillverkarens. Antalet cylindrar, motortyp, kapacitet och motorns maximala varv per minut (RPM) är oerhört viktigt att dimensionering ditt avgassystem.
2

Skriv ner motorns specifikationer, som kommer att bidra till att formulera den optimala storlek och diameter på era huvuden. Till exempel föreslår Custom-Car en 1600cc, 4-cylindrig motor med en 5500 RPM redline kräver en huvudrörets cirka 1,5 inches i diameter och mellan 34 och 36 inches i längd.
3

Öppna huven och leta reda på avgassystem rubriker. Rubrikerna är bultade till motorns cylinderportarna och bly under fordonet till den främre röret och ljuddämparen.
4

Mät rubrikerna "rörlängd och diameter som utgångspunkt för att bygga din egen.

5

Konsultera en byggmästare prestanda avgassystem i ditt område för mer information om optimal headers dimensionering, vilket kommer att variera beroende på bil och motor.
6

Bestäm ett intervall av rör diametrar och längder baserat på beståndets storlek på rubrikerna. Senare tillverka en version av varje ny storlek. Om möjligt, testa varje på en dynamometer för att hitta vilken design skapar den bästa effekten.
Ljuddämpare Design
7

Lyft fordonets front med en hydraulisk domkraft, plats pallbockar under den, och lokalisera Zljuddämparaggregatet. Det är den stora behållaren strax före avgasröret. Skriv ner ljuddämparen längd och diameter.
8

Handla på nätet för en prestation Zljuddämparaggregatet specifik för din bil. Köp en ljuddämpare med en rörlängd och diameter som optimerar motorns prestanda. Ljuddämpare varumärken ger tekniska data som det sägs effektavläsningar jämföra beståndet församling till den specifika eftermarknaden församling för att markera makt vinster.
9

Minimera mottryck genom att välja en Zljuddämparaggregatet med en flödeskapacitet som motsvarar flödet förmåga av motorn. Se tillverkarens eller en betrodd mekaniker för information om din motor specifikt flöde förmåga.
10

Bestäm hur högt du vill att avgaserna ska vara. Ett friflytande ljuddämparen är högre än med flera kamrar. Ljudklipp av specifika ljuddämpare ljud kan tillhandahållas på bolagets hemsida.
11

Konsultera en betrodd mekaniker innan de köper en ljuddämpare. Ställ frågor om ljuddämparen design och hur de interna kommer att påverka motorns prestanda och ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70625.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.