Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

O2 Sensor Verktyg

försöker arbeta med en O2-sensor utan rätt verktyg kan resultera i en myriad av problem. En syresensor spelar en viktig roll eftersom den mäter mängden syre i både gas eller vätska att sensorn analyserar. Om ett problem uppstår med O2-sensor och den behöver repareras eller bytas ut, ökar vikten av att ha lämpliga O2-sensor verktyg till hands betydligt. Oxygen Sensor Skiftnyckel

Nå en syresensor är ofta en utmaning eftersom det är allmänt placerad i en hård att nå rymden. Syresensorn skiftnyckel skapades för just detta ändamål, eftersom den kan ersätta och installera nya syre sensorer, eller helt enkelt ge syresensorn en "checkup." Syresensorerna skiftnycklar är i allmänhet 22 mm, och varierar i stil baserad på vilket verktyg som behövs för ett visst O2-sensor (t.ex. rostiga eller överhettade sensorer).
Oxygen Sensor Tester

Syresensorn testare Verktyget mäter svarstid O2-sensor. Om O2-sensor, när de testades, är oförmögen att röra sig från under 175mV till över 800mV på under 100 ms vid knäppa på gasen, då testet misslyckades, vilket anger att det behövs en ny O2 sensor.

Oxygen Sensor Socket

lambdasond socket verktyg är speciellt utformad för att hjälpa till att ta bort O2-sensor från avgasgrenröret. Alternativt kan en 22-mm hylsa användas om du inte kan skaffa en socket syresensor. Uttaget är placerat över O2-sensor och medurs för att lossa den, med värme (via låta bilen varm i fem minuter) och olja tillämpas om du inte kan lossa det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70527.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.