Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Grand Cherokee avgassystem katt tillbaka

Byta hela avgassystemet, från katalysatorn till avgasröret, på Jeep Grand Cherokee kan göras i några få enkla steg. Systemet kan ändras för att lägga en prestanda avgassystem eller att bara byta ut en skadad eller rostig avgassystemet. Katalysatorn behöver inte ändras om den är skadad eller om du är intresserad av att lägga ett högt flöde katalysator på Jeep. Det finns många olika system där ute som kommer att lägga prestanda, hållbarhet och livslängd till ditt avgassystem. Saker du behöver
Jack
Jack står
Metric skiftnyckel uppsättning
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Höj Jeep utanför marken med hjälp av en domkraft och stödja Jeep på alla fyra hörnen med en uppsättning pallbockar. Vara säker på att du arbetar på plan, fast mark, innan höja jeep, för att förhindra att domkraften eller jeep från att röra sig medan du arbetar under den.
2

Lokalisera gummi hängare som stöder ändröret bakom bakaxeln. Skjut stiftet på avgasröret ur hangaren och låt slutröret hänga ned.
3

Flytta upp till ljuddämparen och lokalisera skarven mellan katalysatorn och ljuddämparen. Det kommer att ha ett avgassystem klämman som håller de två rören ihop.
4

Lossa bulten på avgas klämma med en nyckel eller hylsa och spärrskaft och skjut de två isär rören. De kanske inte går sönder lätt, så vicka eller vrida ljuddämparen att hjälpa fria röret.
5

Skjut avgasröret och ljuddämparen ut från under Jeep som en enhet och kasta. Placera den nya avgassystemet på plats under jeep och lyft upp det, skjuta avgasröret ovanpå bakaxeln.
6

Skjut den nya ljuddämparen på röret på baksidan av den katalytiska omvandlare, vilket gör att den är helt och hållet på röret. Om du inte får det hela vägen på plats, kommer den bakre hängare rada inte upp.
7

Lyft avgasrör upp och skjut tappen på avgasröret i gummit avgassystem hängare. Flytta framåt och installera ett nytt avgassystem klämma på röret som ansluter katalysatorn till ljuddämparen.
8

Dra åt muttrarna på klämman med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Avlägsna domkraften från under Jeep och sänk Jeep till marken med din jack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70361.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.