Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter Nissan 3,3 avgasrör

Nissan 3.3 motorns avgasgrenrör samlar avgaser från var och en av ventilerna och skickar den genom avgasröret. Den avgasgrenrör skall vara i gott skick för att undvika skadlig rök från att komma in i kabinen. Om fordonets avgasrör har en spricka i det, byt ut det så snart som möjligt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern på terminal. Ta värmeskydden från runt grenröret med hjälp av en skiftnyckel. Koppla loss EGR röret från ventilen.
2

Koppla den elektriska kabeln från lambdasond genom att dra bort det. Koppla loss den främre avgasrör med hjälp av en skiftnyckel för att lossa bultarna. Ta bort skruvarna från avgasgrenröret med en hylsa, spärrskaft och förlängning.
3

bort avgasgrenröret med katalysatorn fortfarande sitter. Ta bort katalysatorn från grenröret med hjälp av en skiftnyckel. Fäst omvandlaren till det nya grenröret och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
4

Installera grenröret till motorn och åtdragningen med en hylsa, spärrskaft och förlängning. Anslut de främre avgasrör med hjälp av en skiftnyckel för att dra åt bultarna. Anslut den elektriska tråden i lambdasond.
5

Anslut EGR röret. Montera värmesköldar runt grenröret och åtdragningen med en skiftnyckel. Anslut den negativa batterikabeln och dra terminalen muttern med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70654.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.