Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort brutna Avgassystem Flänsbultar

Broken avgasfläns bultar kan vara en källa till stor frustration i alla bilverkstäder projekt. Bultarna bryter oftast på grund av rost och korrosion från den intensiva hettan och hög fukt som produceras av avgaserna. Några få möjligheter är tillgängliga om bulten bryts av ovanför ytan av avgasbeståndsdelens. Emellertid bulten för det mesta måste borras ut innan det kan utvinnas. Extrem försiktighet måste vidtas för att undvika att gängorna skadas, vilket gör att komponenten värdelös. Saker du behöver
penetrerande olja
Grinder
låstängerna
Punch
Hammer
Drill
Olika storlekar av vänsterhänta borr
Tap
Säkerhet skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Spray en liberal mängd penetrerande olja på den trasiga bulten. Knacka lätt bulten från varje sida så att oljan kan tränga in Spraya bulten igen och låt sitta i 24 timmar om det är möjligt. Spraya bulten en eller två gånger under väntetiden.
2

Clench bulten i ett par låsning tång om det finns tillräckligt sticker ut ovanför ytan att greppa. Försök att sätta press för att se om den penetrerande olja lossade det nog att ta bort normalt. Var noga med att inte bryta bulten ytterligare. Addera 3

Sätt på skyddsglasögon. Använda kvarnen, slipa skruven tills den är jäms med ytan, använd sedan stansen och hammaren för att markera borrguiden i exakta mitten av bulten.
4

in en liten vänsterhänt borr (mindre än 1/8 tum) till borren så långt ner det går. Detta ökar den kontroll du har över lite. Placera borren i stanshålet och börja borra långsamt samtidigt lägga tryck. Omvänd borren och rensa ut spån varje så ofta.
5

Öka storleken på bitarna successivt att öka hålets diameter efter varje lyckad passning. Upprepa denna process tills bara gängorna på bulten kvar. Dra ut de återstående bitarna eller passera en kran genom hålet för att kollapsa dem inåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70540.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.