Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter ett avgasrör på en Chrysler 300

Den frätande effekten av ackumulerad fukt, vibrationer och stötskador från väg skräp gör eventuell ljuddämpare och avgasrör ersätter en självklarhet. Beroende på årsmodell och avgassystemet konfigurationen av din Chrysler 300 --- dubbla eller enkla slutrör --- ersätter avgasröret innebär kopplar avgasröret från katalysatorn, lossa frambockar som stöder avgassystemet och ta bort ljuddämpare och avgasrör från under fordonet. Saker du behöver
2-1/2 ton domkraft Sida 2 pallbockar
hylsnycklar Sida 2 U-bultar, 2-1/2 tums
WD-40
Hammer
Skyddsglasögon
Visa mer Instruktioner
Avgasrör ersätter
1

Ställ i nödbromsen och stoppklossar bakhjulen med trästavar. Sedan, jack bilen upp på en hård, plan yta att göra vissa att det lyftpunkten är en bärande del av bilens chassi och att fordonet är tillräckligt högt från marken för att ge enkel tillgång till avgassystemet. Position pallbockar under lämpliga punkter chassi kontakt och ratchet upp dem till att bara röra. Nu står långsamt sänka bilen på domkraften.
2

Placera domkraften under ljuddämparen och höja uttaget för att stödja ljuddämparen innan du släpper avgasröret från chassit galgar. Dubbelkolla att du har köpt rätt utbytesavgassystemet för din Chrysler 300-modellen. Den typiska konfigurationen kommer att ha en katalysator i avgassystemet på varje sida av blocket matning genom en cross-over röret i en enda ljuddämparen.
3

Koppla Lambdasonderna från avgasröret hamnar nära de katalysatorer. Skruva loss de två muttrarna på varje U-bult som förbinder avgasrören på baksidan av varje katalysator. Katalysatorn är den cigarr-formade utsläppskontroll installerad i avgassystemet, närmast motorn. Om du inte har upplevt en förlust av makt, kan lukta svavel lukt eller känna värmestrålning från bilens golv, dina katalysatorer är nog okej.
4

Inspektera två halsdukar för rost. Om avgasrören är rostiga dåligt, halsdukar är redo att förändras, liksom. Med domkraften placeras under och mot större ljuddämparen, en närmast motorn, koppla ur avgasröret parentes från stödjande byglar och sänk hela enheten till marken. För att lossa fastrostade skruvar och muttrar, tillämpa rikligt med WD-40. Ge penetrerande olja ett par minuter för att suga in och sedan ta bort muttrarna. Om rören är rostiga i de katalysatorer, rappa dem med en hammare för att bryta rost löst, men se till att du bär skyddsglasögon när du gör detta.
5

Montera de nya ljuddämparna och avgasrör, på marken, med hjälp av de fyra nya U-bultarna för att fästa rören i varje ljuddämparen port. Använd det gamla aggregatet som en vägledning och jämföra dem sida vid sida för korrekt längd. Om du köpt en original ersättare utrustning tillverkaren, bör den nya monteringen passar ordentligt. Kontrollera galgar och hårda gummidämpare buller för slitage, och byt vid behov.
6

Placera den nya enheten under bilen och använda domkraft för att lyfta den på plats. Sedan sätter du tillbaka avgasröret fästena till galgar och anslut avgasrören till katalysatorn med två nya U-bultar. Glöm inte att dra åt alla anslutningar och sätt tillbaka Lambdasonderna. När du har gjort detta, jack upp bilen, ta bort domkraften och sakta sänka bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70566.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.