Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter den bakre Oxygen Sensor på en 2005 Nissan Altima

Den 2005 Nissan Altima avgassystemet innefattar två syresensorer. Den uppströms belägna sensorn ligger nära avgasgrenröret på framsidan av avgassystemet. Den nedströms belägna sensorn ligger nära den katalytiska omvandlaren, vidare längs avgasröret. När en sensor misslyckas, kommer din "Check Engine" light lyser. Om "Check Engine" lyser och du märker en minskning i din bränsle körsträcka, är en syresensor den troliga problemet. Köp en ersättare sensor från en auto-delar disken och ändra det hemma i minuter. Saker du behöver
Wrench set
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft Altima med en domkraft tills det är tillräckligt högt att passa en uppsättning pallbockar under. Vila bilen på pallbockar.
2

Lokalisera nedströms syresensorn gängad i avgasröret, ungefär halvvägs ner i bilen, under mittkonsolen området. Tryck på fliken på den elektriska anslutningen medan du drar isär kontakterna för att koppla bort det.
3

Ta bort sensorn med en skiftnyckel eller spärr utrustad med en syresensor uttag. Coat den nya sensorn trådar med antikärvningsmedel, sedan hand-tråd sensorn i röret.
4

Push elanslutningen tillsammans tills det klickar. Avlägsna domkraften genom att lyfta bilen lite med domkraften. Sänk Altima till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70488.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.