Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man klarar California Smog

Vartannat år måste bilägare i Kalifornien har sina bilar passera en smog inspektion att registrera sina fordon för följande år. Per 1 jan 2005, kan bilägare betala en $ 20 smog utsläppsminskning avgift istället för att ta testet, om de äger en bil mindre än sex år gammal. Andra undantag görs för vissa naturgas, diesel, släpvagnar, hybrider, motorcyklar och äldre fordon gas före 1976. Även om det kan vara irriterande för de flesta ägare vars fordon inte är undantagna, kan de följer några steg för att göra bidra till sin bil passerar nästa Kalifornien smog check. Instruktioner
1 p Om din bil är nyare, be dina vänner för en tillförlitlig smog check plats. Även på papper alla certifierade smog testanläggningar ska följa reglerna, vissa företag vill göra en extra vinst genom att avsiktligt underlåta ditt fordon. Om du har tagit dina bilar på samma plats i år, och de har alltid gått, är det en bra idé att inte byta. Även om en ny plats erbjuder en kupong eller erbjudande att prova deras anläggning, kan du få betala mycket mer när hela pärs. Medan testet enbart stationer tillåts endast utföra smog kontroller, kan andra ställen utföra reparationer utöver smog testet, så om inte ett test-bara stationen är i maskopi med en angränsande reparation anläggning, det finns mindre vinst göras från testet -endast stationer, särskilt om de erbjuder fri-omprov.
2 p Om din bil är äldre, ta den till en smog check och reparation anläggning där du vet mekanikern. Under 2010 California State revision, passerade ungefär en tredjedel av pre-1996 bilar en vägkant smog check bara ett år efter att ha passerat vid en typisk teststation. Resultatet av granskningen föreslog omfattande bedrägerier i testcenter. Även om du inte ska ta bilen till en reparationsverkstad där du vet mekaniker i ett försök att gå med i många Bedrägerier systemet, bör du ta den till en legitim plats där du vet mekaniker för att få ett bra pris offert på de delar och arbete för att reparera en misslyckad bil.
3

Använd dina lager däck. Om du byter lager däck med större, kommer resultaten från dynamo-meter vara felaktig och kan orsaka din bil att misslyckas.
4

Ange dina timings tändning till tillverkarens specifikationer. Felaktiga tändinställningar kan orsaka din bil. Bil reparationsmanualer såsom Haynes, Mitchell och Chilton har ibland olika tändinställningar anges för vad som borde vara en standard nummer för din bil, så be en testanläggning vilken bok de använder som referens innan du skickar din bil till deras test.

5

Kör din bil för en timme före provet för att värma upp katalysatorn, vilket minskar utsläppen från din bil och får den att fungera mer effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70579.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.