Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

De bästa sätten att ta bort en syresensor

Syrgasgivaren övervakar bränsle-luft-förhållandet i den förbrukade avgaserna nära eller på grenröret. Eftersom integrationen av OBD II (omborddiagnos) 1996 har mängden syre sensorer på fordonen fördubblats. Upstream sensorer fortfarande övervaka avgaserna från grenröret, nedströms sensorer nu övervakar katalysatorns effektivitet nära de katalytiska omvandlarna. Medan ersätta vissa syre sensorer är en enkel uppgift, kan fordonskonstruktioner omintetgöra de mest rutinerade mekaniker när det gäller att ersätta dem på grund av bristande tillgång. Tool företag vidare tillsammans med tekniken. Lyckligtvis finns det alltid rätt verktyg för jobbet. Miljön i syresensor

Mest syre sensorer skruv i portholes eller tapp i avgassystemet. På grund av extrem värme från avgaserna hos förbränningsmotorn, rören i avgassystemet värma upp vid drift och sedan kyla ner efter det att fordonet har stängts av. Detta skapar en ovänlig miljö för metallerna i avgasröret och gängorna på syresensorn. Även sensorer som är lättillgängliga kan ge en hög grad av svårighet när man försöker dras ut ur avgasröret.
Verktyg och kranar

Lita på att det är den rätt verktyg för att ta bort de mest uppfordrande tillgängliga syresensor. Medan många erbjuder enkel åtkomst, kommer dagens verktyg ger dig en mängd olika val samt kombinera andra vanliga verktyg för att framgångsrikt avlägsna syre sensorer.

Syresensor skiftnyckel med flex huvuden är nu tillgängliga. Syresensorn uttag med slitsade kanter är också ganska populärt. Skiftnycklar som passar in på hex-head av sensorn - oftast en 22-mm eller en 7/8-inch enhet - tillsammans med en fyrkant i nyckeln för att rymma en ratchet förlängning kan användas. Lekare är en annan användarvänligt verktyg för åtkomst-utmanas sensorer. Och i de lättast att ta bort, kan en box-nyckel även användas.

Dra alltid ur kabelstammen av sensorn innan du försöker ta bort det.
lite värme kan hjälpa

Så nu har du hittat rätt verktyg eller rätt kombination, har du dragit ur tråden och placerade den genom skiftnyckel eller i spåret av sockeln och Sensorn är fortfarande fast. Medan en del tyder på att värma upp motorn genom att köra det hjälper, faktum är, inom ramen för detta förfarande, expanderar värmen både avgasröret och trådarna sensor. Penetrerande smörjmedel i liberala doser kan hjälpa till på detta sätt, men om du har en liten propan eller ACETYLEN fackla, kan du också värma kanterna på proppen på avgasröret. Detta kommer att utöka ledningen och tappen utan att kraftigt påverka givaren. Lite värme kommer att gå långt när du tar bort envisa sensorer.
P Det är också en bra idé att låta röret svalna och sedan jaga eller knacka proppen med en O2-sensor gängtapp eller chaser. Vanligen en 18-mm diameter med en 1,5-mm gängstigning används, men kontrollera sensorn gängor och diameter på delar butiken när du köper den för att se. Detta kommer att trä den nya sensorn lättare. Eftersom trådarna i syre sensorer är mycket svagare än proppen, kan du lätt skada eller korsa-tråden en ny sensor försöker installera den utan att jaga gängorna på tappen. Applicera en liten gängsmörja på gängorna på sensorn - var noga med att inte få någon på huvudet av sensorn - innan åtdragning, även om många kvalitet eftermarknaden sensorer kommer att ge några antikärvningsmedel på gängorna för dig redan . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70304.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.