Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en Jeep Wrangler avgasrör

Jeep Wrangler först dök upp i 1987 som en ersättare för CJ modell Jeepar utvecklade i början av andra världskriget. Den Wrangler är en sport utility vehicle (SUV) finns i två-eller fyra-wheel-drive. Den Wrangler är också erbjuds med antingen en mjuk sufflett eller en avtagbar hardtop. Wrangler: s lager avgassystem rubriker kan behöva tas bort för reparation, utbyte eller installera eftermarknaden rörformade rubriker. Saker du behöver
Automotive ramper (2) katalog Stoppklossar (2) katalog Penetrerande vätska
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
skiftnyckel som
Maskeringstejp
Visa mer instruktioner
1

Kör fordonet till en uppsättning av bil ramper och chock bakhjulen. Låt motorn och avgassystemet svalna innan du hämtar under fordonet.
2

krypa under bilen och leta reda på avgasgrenrör bultade på varje sida av motorblocket. Notera placeringen av avgasröret anslutningar på varje grenrör. Spraya genomträngande vätska på den övre avgas fästskruvar som tråden i undersidan av avgasgrenrör och låt den dra in i flera minuter. Lossa och ta bort skruvarna med en hylsa och spärrnyckel och ställ dem åt sidan.
3

Öppna huven och lossa den negativa klämman batterikabeln med en skiftnyckel. Lyft kabeln rakt ut i terminalen och tryck den åt sidan. Leta syret sele sensorkablarna på ovansidan av förarsidan avgasgrenröret. Tryck på frigöringsspaken på kontakten och dra den rakt ut från syresensorn och ställ den åt sidan.
4

Lokalisera de kvarhållande bultarna på insidan av varje av de svarta fender plastfronten nödraketer. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft och dra varje flare från framskärmen för att skapa mer arbete utrymme att nå avgasgrenröret fästskruvar.
5

Label tändstiftet trådarna med maskeringstejp för att visa vilken cylinder de tillhör. Fatta varje tändkabeln från basen av tändstiften och dra rakt upp för att ta bort dem för att komma utblåsningsgrenrören.
6

Skruva loss bultarna från värmeskölden på förarsidan grenrör med en hylsa och spärrskaft. Demontera värmeskyddet från motorrummet och ställ den åt sidan.
7

Ta bort fästbultarna från övre och nedre flänsarna på förarsidan grenrör med hylsa och spärrskaft. Lirka försiktigt fördelaren ur motorrummet. Upprepa för detta för passagerarsidan grenröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70549.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.