Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter katalysatorn på en Trailblazer

Byta katalysator på Chevy Trailblazer är ett bra jobb att ta itu med hemma. Omvandlaren bultar på plats mellan den främre avgasröret och ljuddämparen, vilket gör det lätt att komma till och förändring. Omvandlaren är lite tung, så var försiktig när du tar bort bultarna för att se till att det inte faller på dig. Replacement omvandlare är tillgängliga via din Chevy återförsäljare, samt från de flesta stora auto-delar butiker. Saker du behöver
Jack
Jack står
Oxygen-sensor socket
Ratchet
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av din Trailblazer med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar placeras under rambalkarna. Skjut under passagerarsidan av bilen och leta reda på katalysatorn i avgasröret mellan motorn och ljuddämparen.
2

Leta syresensorn i omvandlaren. Följ kabeln från givaren till kablaget kontakten och koppla bort den från selen. Placera en syre-sensor uttaget på sensorn och ta bort den från omvandlaren med en spärr. Ställ den åt sidan.
3

Lossa de två skruvarna på flänsen mellan den bakre delen av katalysatorn och avgasröret med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta bort skruvarna från flänsen och dra röret aaway från omvandlaren. Skjut röret åt sidan.
4

Flytta till framsidan av omvandlaren och ta bort de två fästbultarna mellan flänsen och den främre röret med en skiftnyckel. Dra omvandlaren ut och ta bort den från under lastbilen.
5

Placera en ny konverter på plats under lastbilen. Lyft omvandlaren på plats och installera monteringsskruvarna från den främre röret till den främre flänsen på omvandlaren. Lämna dem löst för nu.
6

Placera det bakre röret upp mot den bakre flänsen och montera de bakre bultarna löst. Dra åt de främre skruvarna genom vridning dem till 33 ft-lbs., Dra sedan åt de bakre bultarna till 33 ft-lbs. liksom.
7

Montera lambdasonden från den gamla omvandlaren och in i nya omvandlaren och dra åt den med en syresensor hylsa och spärrskaft. Anslut kontakten ledningsnätet från syresensorn till kabelnätet kontakten på trucken. Tryck ihop kontakterna tills de låses på plats.
8

Höj framför lastbilen av domkraften står med en domkraft. Ta läktaren från under lastbilen, sänk ner domkraften och ta bort det från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70487.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.