Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur att svetsa ett avgassystem Pipe

Svetsning är en färdighet som vissa människor tar år att perfekt, och det kan göras på en mängd olika sätt. En av de vanligaste och billiga metoder för svetsning är MIG-svetsning, som kommer att fungera perfekt för ett avgassystem. Svetsning två avgasrör tillsammans kommer att täta fogen och göra avgassystemet läckagefri. Detta är en komplicerad process och bör göras av någon med erfarenhet av svetsning, annars riskerar du att skada. Saker du behöver
Jack
Jack står
Avgassystem klämmor
Svetshjälm
Svetsning handskar
MIG svetsare
Visa fler instruktioner
1

Jack upp bilen med en domkraft och lägg dem på fyra pallbockar. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för dig att enkelt flytta runt undersidan av bilen. Krypa under bilen och leta reda på avsnittet av avgas slang du vill svetsa. Undersök väggtjocklek av slangen.
2

Jämför väggtjockleken av slangen med systemet installationsschemat på insidan av omslaget till svetsare. Ställ din svetsare till de inställningar som anges för denna spårvidd av metall. Dessa inställningar kommer att variera med varje svetsare.
3

Kläm fast avgasledningar tillsammans med avgaserna klämman, och se till att stånga de två bitar av avgas slang ihop perfekt. Sätt på svets hjälm och handskar.
4

Ställ marken klämma för svetsaren på avgassidan. Placera änden av svetsaren ungefär 1/8 tum bort från ytan av avgaserna. Tryck på avtryckaren. Arbeta pöl du ser igenom hjälmen i halvmåne former, arbeta dig fram och tillbaka tills du har en 1 tum lång svets. Upprepa proceduren på den andra sidan av avgaser klämman.
5

Ta avgas klämman sedan svetsa den återstående omkretsen av avgas röret. Ta bilen från domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70443.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.