Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man kan stoppa en bil från baktändning

baktändning är ett vanligt problem och kan vara ett symptom på frågor som du behöver ta itu med. De högljudda skurar av ljud som kommer ur din avgasröret kan vara ett tecken på att det är något allvarligt fel med din bil. Utesluta vanliga orsaker till baktändning kan hjälpa dig att diagnostisera problemet. Tyvärr, det finns många orsaker och lösningar, och det kan ta flera timmar att åtgärda problemet. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Undersök din förgasare. Förgasaren är den enhet som reglerar luftflödet in i motorn. Detta underlättar den kontrollerade gasexplosioner som håller din bil cruising tillsammans. Balans och ställa förgasaren för att säkerställa luft-och gasblandningen är korrekt balanserad. Den slå tillbaka kan vara bilens sätt att tala om att det inte blir tillräckligt med luft i sin bränsleblandning. Du kanske också kunna flöda förgasaren för att fixa det, om det inte har använts under ganska lång tid.
2

Kontrollera fördelarlocket. Om den är sprucken eller trasig på något sätt, kan det slå tillbaka lätt. Var noga med att titta mycket noga. Även ett hårfäste spricka kan orsaka en bil för att slå tillbaka.
3

Utvärdera dina tändstift. Dessa ger den gnista som antänder luft-och gasblandningen. Om de är smutsiga kan baktändning vara ett symptom på en underdimensionerad bil. Ta bort pluggarna med en skiftnyckel och se till att stiften är rätt avstånd från basen av pluggen. Det kan också finnas små bitar av smuts i kontakten som kan orsaka problem.
4

Inspektera integritet packningar i motorn. Dessa packningar håller rätt gaserna i och de onödiga gaser ur. Om dessa äventyras, kan de orsaka baktändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70237.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.