Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Lossa Avgassystem Bolts

Bultarna som förbinder komponenterna i bilens avgassystem är benägna att rosta. När rost fyller det lilla mellanrummet beläget mellan gängorna hos varje bult och gängorna på varje bult s sexkantmutter säkra bulten till avgasröret, kan bulten och muttern säkring. Det kan göra det svårt att lossa muttrarna för att arbeta på ditt avgassystem, eller det kan leda till att du bryta bulten helt och hållet. Uppvärmning bulten för att få bort det är en dålig idé: Extrema temperaturer kan effektivt bryta bindningen mellan de två fästen, också, när man använder värme du riskerar att skapa en eld runt fordonet eller antänder ångor från bränslesystemet. Ett säkrare alternativ till värme är att "super-cool" en fästanordning. Saker du behöver
Hammer
Stålborste
ren trasa
Frysning penetrerande Socket olja
ställa
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

bort stora rost skalning från varje avgaser bulten genom att knacka på bultarna med en hammare och kör en stålborste och tillbaka över de trådar av varje avgas bult. Rengör lös rost partiklar från varje bult med en ren trasa.
2

Skaka en burk frysning penetrerande olja enligt CAN: s bruksanvisningen.
3

Håll munstycket hos sprayen kan 2 till 3 inches från gängorna på avgas bult. Spraya penetrerande olja på bulten i fem till tio sekunder. Låt penetrerande olja för att sitta på fästanordningen för en till tre minuter.
4

Välj ett uttag från en socket set som matchar storleken på muttern kopplad till avgasröret bulten och atach uttaget till en breaker bar. Vrid muttern på avgasröret motsols med breaker bar. Spray extra frysning penetrerande olja på gängorna av avgassystemet bolt om muttern inte bryta sig fri.
5

Tryck hårt motsols med breaker bar att knäppa avgaserna bulten Om muttern inte fungerar gratis med den penetrerande olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70469.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.