Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter syresensorn på en Trooper

När din Isuzu Trooper börjar bränna mer gas än normalt eller går ojämnt kan du ha en sviktande syresensor. När en syresensor börjar svika, redovisar det inte syrekoncentrationen i avgaserna ordentligt och får fordonet att bränna för mycket bränsle. När en lambdasond börjar svika, kan kontrollera motorn ljuset av din Trooper lysa också. Köp ersättare sensorer på en Biltema eller Isuzu återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Höj din Isuzu Trooper främre änden med en domkraft. Placera trucken på en uppsättning pallbockar.
2

Lokalisera de två syresensorerna längs avgasröret vägen. Lambdasonderna kommer att ligga före och efter katalysatorn och kommer att sticka ut från avgasrören.
3

Koppla ledningarna pigtail från sensorn. Isuzu använder en fullständig fläta på Trooper, så du kommer att behöva för att följa ledningarna ned till anslutningen för att dra isär dem.
4

Ta bort sensorn från avgasröret med en socket syresensor och spärrfunktion . Sätt in den nya sensorn noggrant, gängning för hand för att starta. Dra det med syresensor och ratchet.
5

Anslut ledningarna pigtail till pluggen. Upprepa proceduren på den andra lambdasonden. Höj framför lastbilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70395.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.