Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort en Katalysator på en 1995 GMC 1500

Ta bort katalysatorn från din GMC 1500 series pickup för utbyte eller för att underlätta andra reparationer är mycket enkel. Omvandlaren är beläget i den nedströms avgasröret precis bakom avgasgrenrören. På modeller med dubbelt avgassystem, finns det två omvandlare, en i varje avgasröret. Replacement konverterare finns på de flesta bildelar butiker och via återförsäljare om din behöver bytas. Saker du behöver
Jack
Jack står
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av din lastbil från marken med en domkraft och stödja det genom att placera en uppsättning pallbockar under ramen rälsen. Sänk domkraften, ställa trucken säkert på läktarna sedan bort domkraften från under lastbilen.
2

Skjut under lastbilen och lokalisera katalysatorn i avgassystemet bara ned från motorn. Man sitter i varje pipa, så du kommer att behöva för att slutföra processen två gånger om du ska ta bort båda omvandlare.
3

Ta bort fästbultarna från bakre montering fläns där omvandlaren och avgaser pipe träffa med en skiftnyckel. Sänk avgasröret bort från den bakre delen av omvandlaren och lägg det åt sidan.
4

Flytta till framsidan av omvandlaren och ta bort skruvarna från framsidan fläns med en skiftnyckel. Separera omvandlare från den främre röret och sänk den ut från under lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70461.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.