Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort katalysatorn i en 1993 Ford Bronco

Katalysatorer är utformade för att fånga partiklar från avgaserna i din bil eller lastbil och filtrera bort dem så att din bil inte har dåliga utsläpp. Med tiden kan de gå ut och kommer att behöva bytas ut, annars kommer du inte att vidarebefordra dina lokala utsläpp tester. Tyvärr finns det inte en bult-in ersättning för en 1993 Bronco, och du måste ta bort den gamla genom att klippa ut det och sedan svetsa på en ny. Klippa ut den gamla kan göras hemma med rätt verktyg. Saker du behöver
Hörselskydd
Handskar
Ögonskydd
Tigersåg
Metal återgående sågblad
Visa fler instruktioner
1

krypa under SUV och lokalisera katalysatorn. Det är formad som en kvadrat med rundade hörn, och är runt dörren området under hytten.
2

Placera hörselskydd, skyddsglasögon och handskar på. Placera sedan metallen återgående sågblad i slutet av den fram och återgående såg. Kapa avgasröret slangen ungefär 2 inches från slutet av den bakåtriktade delen av katalysatorn med tigersåg.
3

Skär framåtvänd delen av avgassystemet, ca 2 inches i framför katalysatorn med tigersåg. När du är på väg att avsluta snittet, flytta ur vägen så att du inte under-omvandlare, eftersom det kommer att falla till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70402.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.