Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter ljuddämpare på en Chevy Impala

Chevy Impala har haft tre körningar med GM Corporation 1958-1985, mellan 1994 och 1996 och från 2000 till idag. Detta full storlek bil kan ha en enda rörsystem eller ett dubbelt rörsystem, vilket är viktigt att veta vid byte av ljuddämparen. Om du hittar hål i ljuddämparen eller det börjar göra höga ljud, då är det dags att byta ut det. Saker du behöver: äldre filt eller stor bit kartong
ny ljuddämpare
Penetrerande smörja
Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Spread ut en gammal filt eller en stor bit kartong på marken för att lägga på när du byter ljuddämparen. För en enklare tid att reparera, kan du överväga att runka upp bilen och placera den på pallbockar istället.
2

Köp en ny ljuddämpare. Den måste ha en 2,25-tums center inlopp /utlopp, vara 4 inches tjock med 9.75 inches bred och 13 inches lång. Se till att det är den rätta enligt årsmodell på din bil. Addera 3

Titta över den gamla ljuddämparen. Spraya fästena generöst med en penetrerande smörjmedel innan du lossar dem. Den penetrerande smörjmedel hjälper dig att ta bort skruvar och bultar med lätthet.
4

Lossa skruvarna i botten av ljuddämparen bandet. Det är okej att låta ljuddämparen hänga. Med hjälp av en bågfil, såg beståndet ljuddämparen helt bort av röret, lämnar 1 tum till 1 1/2 inches av rakt rör på Ijuddämparingången, om du har ett enda rörsystem. Alternativt, om du har ett dubbelt rörsystem, ta av U-bult klämma som finns på framsidan av ljuddämparen och ta bort ljuddämparen från avgasröret.
5

Ta av avgasröret klämmor och sedan ta bort avgasröret. Efter att ha tagit bort ljuddämparen och avgasröret, inspektera alla galgar och ersätta någon som är skadade.
6

Sätt ljuddämparen på plats under fordonet. Se till Ijuddämparingången glider över avgasröret med lätthet. Sätt sealer på anslutande ytor och sedan räta ljuddämparen över röret. Dra åt ljuddämparen klämman på Ijuddämparingången med en skruvmejsel och dra åt alla klämmor börjar på framsidan av ljuddämparen och arbetar du vägen tillbaka.
7

Sänk bilen, starta bilen och noggrant inspektera ljuddämparen är täta och höga ljud. Om det finns någon, måste du dra åt bultarna mer. Dock bör klämmorna vara löst nog för att ljuddämparen att röra sig lite med förflyttning av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70246.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.