Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter avgassystem på en Jeep Wrangler

Du kan byta ut avgassystemet på Jeep Wrangler i bitar eller helt från motorn till baksidan av jeep. Systemet använder en header pipe, en katalysator och en ljuddämpare och avgasrör montering. I de flesta fall ljuddämparen och avgasröret församling är den enda sektionen kommer du att ersätta, om du lägger till en prestanda-system. Hela systemet bultar ihop och hänger på några gummi hängare för enkel byte. Saker du behöver
Jack
Jack står
SAE och metrisk hylsnyckelsats
SAE och metriska Hylsnyckelsatser
Visa fler instruktioner
1

Jack upp Jeep och stödja alla fyra hörnen genom att placera pallbockar under ramen rälsen. Få Jeep tillräckligt hög för att arbeta bekvämt under det samtidigt tillåta dig att nå alla bultar.
2

Ta bort de två gummi hängare som håller avgasröret montering bakom axeln. De kommer bara dra bort fästena på ramen med en liten ansträngning. Addera 3

Leta flänsen där ljuddämparen och avgasröret montering förenar katalysatorn. Ta bort de två skruvarna med hjälp av en nyckel eller hylsa och spärrskaft, och separera flänsen. Skjut ljuddämparen och avgasrör ut från under Jeep.
4

Leta flänsen på framsidan av katalysatorn, och ta bort de tre skruvarna i denna fläns med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Ta bort omvandlaren från Jeep genom att skjuta den ur gummit hängare till den vänstra sidan av omvandlaren.
5

Lokalisera de fyra bultarna på basen av avgasgrenrör där huvudet röret fäster. Ta bort de fyra muttrarna med en djup hylsa och spärrskaft.
6

bort huvudet röret genom att sänka ner den från Jeep. Installera den nya head röret genom att skjuta upp den i rätt läge och installera de fyra muttrarna på bultarna. Dra inte åt dem helt ännu.
7

Installera den nya katalysatorn genom att först skjuta fäststången i gummilager under Jeep. Passa monteringsflänsen med en på huvudet röret, och löst installera de tre bultar.
8

Skjut den nya ljuddämparen och avgasröret montering på plats under jeep, och skjut de två monterings stänger in gummihållarna på ramen järnväg. Passa monteringsflänsen med flänsen på baksidan av katalysatorn, och installera de två bultarna som förbinder dem.
9

Starta vid huvudet röret och dra åt skruvarna, arbeta dig bakåt av Jeep tills alla bultar är åtdragna. Kontrollera varje plats där rören gå för att vara säker på att det inte finns några avgaser läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70357.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.