Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur tar jag bort ett trasigt gängad bult Från ett avgasrör?

Den gjutjärn grenrör ligger på sidan av blocket under ventilkåpan. Det tar bort varma avgaser från förbränningsmotorer processen och trattar dem i avgassystemet och ut genom avgasröret. Det är monterat på blocket på pinnbultar. Efter att ta bort den och ta isär de mångfaldiga sektionerna, kan du stöta på en trasig gängad bult, på grund av rost och korrosion orsakad av extrem hetta och höga fukttillstånd. Bultarna måste extraheras och ersättas för att förhindra avgas läckage som innehåller farliga nivåer av kolmonoxid som kan tränga in i kupén. Saker du behöver
penetrerande olja grepp
Vise
låstängerna
Grinder
Punch
drillborrpressen
Vise
Borr
Skyddsglasögon
Byte bolt
Visa fler instruktioner
1

Spray den trasiga bulten med penetrerande olja med röda sugrör för att rikta sprayen direkt på och runt bulten. Knacka bulten lätt att låt oljan dra in runt gängorna. Låt bulten sitta en stund. Respray några gånger och låt det sitta över natten om du inte har bråttom att ta bort den.
2

Grip kvarlevan av den trasiga bulten med ett par skruvstäd grepp eller låstängerna om det sticker ut ovanför fördelaren yta. Bryt inte upp något mer om det inte kommer att komma ut. Slipa ner det smidigt så det är jäms med grenröret ansiktet och är vinkelrät mot borrkronan du ska använda för att borra ut den. Markera mitten av bulten med ett hålslag. Försök att få körnslag i exakta mitten av bulten.
3

Kläm fast grenröret säkert till en borr press med ett skruvstäd. Du kommer inte att kunna hålla den fortfarande för hand. Använd en vass, kort borr som bultarna är hårdare än grenröret. Justera chucken så det är nära till grenröret för att skära ner på fri lek och flex i borren.
4

Sätt på skyddsglasögon och direkt ett starkt ljus på den trasiga bulten. Borra försiktigt i mitten av den trasiga bulten med körnslag som en guide. Tvinga inte borren i ett försök att borra ut bulten i ett slag. Tillbaka biten ut flera gånger för att rengöra metallspån ut ur det borrade hålet. Var noga med att inte låta borren söka sin egen väg vid sidan av bulten och förstöra gängorna.
5

Städa ur och återanvända de ursprungliga gängorna med en ny bult efter avlägsnande av metall från den gamla bulten. Ta en av de goda skruvar till delar återförsäljare för att matcha den exakt. Ersätta någon av de gamla bultarna som är rostiga eller korroderade att hindra dem från att bryta och låta avgaserna för att fly in i motorrummet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70460.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.