Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Snabba åtgärder för en Stoppad-Up Katalysator

En igensatt eller stoppas upp omvandlaren kommer att påverka resultatet av fordonets motor. Delvis igensatt minskar makten eftersom avgassystemet inte tillåts att andas ordentligt. En helt tilltäppta omvandlare kommer att hindra motorn från att gå. Det kan börja upp, men när det mottryck hos avgaserna byggs upp mellan grenröret och gasreglage, det kommer att kväva ut sig själv. Någon snabb lösning för att tillåta fordonet att köra bör anses som en tillfällig lösning på ett större problem. Tillfälliga lösningar

snabbaste tillfällig lösning är att ta bort den främre syresensorn. Detta kommer att skapa ett avgassystem läcka innan mottryck byggs upp mot igensatt omvandlaren. En avgas läckage är högt och alla kommer att veta att du har ett problem med din bil den andra du startar den. Det kommer att bli starkare vid acceleration. Windows i din bil bör rullas ner för att förhindra kolmonoxid och andra skadliga föroreningar från att förorena luften inuti passagerarutrymmet hytten. Denna korrigering bör endast göras för att få bilen från punkt A till punkt B -. Punkt B är den reparationsverkstad för att få katalysatorn bytas

att förhindra ett avgas läckage uppstår, är ett annat alternativ för att ta bort omvandlaren, urholka det ut om de kan göra det, och sedan ersätta den. En annan skulle vara att tillämpa en bit av flex eller raka rör i stället för katalysatorn. Detta är ett mycket olagligt praxis att de flesta varje ansedda reparation anläggning kommer att vägra att utföra på grund av skadeståndsansvar. Och återigen, bör denna typ av snabb reparation anses endast tillfälligt för att få fordonet varifrån det är till reparationsverkstaden.
Datorer och Utsläpp

Dagens fordon är avsedda att köras med katalysator och förbikoppling dem, även temporärt, kommer att påverka prestanda för motorn och kan orsaka ytterligare skador på andra komponenter. Syresensorerna sätts på plats uppströms och nedströms i avgassystemet för att kontrollera bränsle-luft-förhållandet från gasen och att även övervaka katalysatorns effektivitet. När syresensorn inte kan utföra sitt syfte, kommer det utlösa ljuset kontrollera motorn att lysa. Dessutom kan den intensiva hettan från en igensatt omvandlare lätt skada uppströms sensorn. När uppströms sensorn inte kan kommunicera sina uppgifter till motorns styrenhet, är datorn inte kan göra nödvändiga justeringar för en perfekt bränsle-luft-förhållande för att minska utsläppen. Oförbränt bränsle kan kringgå gasreglaget i en rik (för mycket gas) bränsle fall eller för mycket luft kan orsaka en mager bränsle fall där motorn får puttra, bock och även stall.

En tillfällig eller snabb lösning för att ett igensatt omvandlare bör åtgärdas så tidigt som möjligt för att förhindra skador på andra komponenter och att följa statliga lagar som mandat katalysatorer på bilar som kom med dem från början.

Katalysatorer inte nödvändigtvis täppa på grund av ålder eller misslyckande på egen hand. En dålig högpresterande motor, blyad bensin eller en syresensor misslyckande kan bidra till nedgången och nedläggningen av katalysatorn. Byte av omvandlaren kan hjälpa avgaserna andas för tillfället, men om fordonet inte är korrekt diagnostiseras, kommer den nya omvandlaren är livslängden äventyras.
Direct-Fit Versus Universal

p Det finns två vanliga typer av ersättning omvandlare och båda har sina fördelar och nackdelar. Direkt-fit omvandlare är utformade för att passa bilen som den ursprungliga omvandlaren gjorde. Denna ansökan kommer att komma med den nödvändiga flänsar, rör förlängningar och alla andra funktioner så att du kan ta bort den gamla omvandlaren och ersätta den med en på samma sätt. Direkt-fit är dyrare, men kommer att spara installationstid eller spara pengar på arbetskraft eftersom en professionell inte behöver installera det.

Universal omvandlare är mycket billigare, men de är ofta inget annat än bara själva omriktaren. Med andra ord kommer det inte komma med flänsar, rör förlängningar eller nödvändiga funktioner för att ta bort den gamla omvandlare och installera den universella en i dess ställe. Universal sparar helt enkelt pengar på priset på omvandlaren, men du kommer säkert att behöva investera mer tid eller mer pengar för att göra omvandlaren passar till ditt avgassystem. I vissa fall kommer svetsning eller har pipe förlängningar gjorts av ljuddämpare butiker krävas. Sammantaget anser förmån för direkt-fit-omvandlare för att spara dig tid och besväret med att försöka installera det universella.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70341.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.