Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man hittar en läcka bilavgaser

Om bilen kör dåligt, och du bara inte kan lista ut varför, eller om check engine lampan på eller det finns en bock eller muller när du startar bilen, kan du behöva har bilen undersökts. Dessa är alla symptom på en avgas läcka på din bil. Även om du inte luktar en läcka, ska du hitta och åtgärda läckan innan mer allvarliga problem uppstår. Saker du behöver
mekaniker
stetoskop
Visa fler instruktioner
1

Håll bilen sval när du söker efter läckan. När bilen värms upp, metall expanderar, vilket kan stänga små läckor.
2

Be en vän att täcka avgasröret för att tvinga avgaserna genom eventuella läckor. Känn efter läckor genom att köra handen i närheten av avgassystemet, utan att röra den. Du vill inte att bränna dig på dessa extremt varma delar.
3

Isolera motorljud från ljudet av läckan med hjälp av en mekaniker stetoskop. Lyssna för att rusa av utströmmande avgaser. Du kan behöva byta ut den fasta sonden delen med slang för att manövrera i området bättre och höra bromsar, avgasljud.
4

Inspektera avgasröret där den böjer sig över bakaxeln, eftersom detta är en gemensam område för sprickor och läckor. Läckor tenderar att inträffa oftare på rör som är böjda eller exponeras.
5

startar din jakt på motorn och följ avgassystemet hela vägen till slutet av avgasröret. Noggrant kontrollera alla anslutningar på vägen, eftersom dessa områden ofta har läckor.
6

Inspektera avgasrör för sprickbildning. Detta kan kräva att ta bort delar av avgassystemet och motorn. Sprickbildning och skevhet av samlingsröret är ganska vanligt, speciellt med äldre bilar.
7

Kontrollera packningarna. Detta tenderar att vara den vanligaste orsaken till läckor. Om du har en äldre bil, kan din packning ansluter grenröret till topplocket har knäckt under normal användning.
8

Touch rostiga områden på rör och halsdukar för att se om rosten är ytan eller går alla vägen genom delen. Områden försvagats av rost orsakar ofta läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70220.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.