Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort katalysatorn på en 1998 Subaru Outback

Den 1998 Subaru Outback använder två katalysatorer i avgassystemet, en i fronten och en bak. De är ansluten, så att ta bort dem kan göras som en enhet eller genom att separera dem. Båda katalysatorer har också syre sensorer i dem, se till att koppla de elektriska kontakterna för dem eller ta bort syre sensorer från omvandlaren helt innan du tar bort omvandlaren från bilen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framför bilen med en jack. Stötta bilen med en uppsättning pallbockar, placera dem under rambalkar.
2

Lokalisera de katalysatorer på framsidan av avgassystemet. Det finns tre värmesköldar omger omvandlare, ta bort de skruvar och muttrar som håller fast dem till avgasröret är nödvändig. Använd en hylsa och spärrskaft för att ta bort maskinvara, och sedan ta bort alla tre av värmesköldar från bilen. Ställ dem åt sidan.
3

Leta syresensorn i främre katalysatorn. Koppla den elektriska kontakten från ledningsnätet genom att trycka på låsfliken in på kontakten och sedan separera de två kontakterna. Flytta till den bakre omvandlaren och koppla ur kabelhärvan på samma sätt.
4

Flytta tillbaka till den främre katalysatorn och hitta de två fästbultarna i främre flänsen. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft. Nu flytta till bakre omvandlaren och ta bort de två fästskruvarna i den bakre flänsen. Sänk aggregatet nedåt och ta bort den från under bilen.
5

Ta bort fästbultarna i flänsen som förbinder de främre och bakre omvandlare tillsammans, därefter separera de två omvandlarna. Du kan separera dem under bilen och ta en i taget, men det är lättare att dra både som en enhet, ersätt den du behöver byta, och installera dem som en enhet
<. br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70429.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.