Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en Katalysator på en 2002 GMC Sonoma 4.3

Den 4,3-liters sexcylindrig motor i 2002 GMC Sonoma är utrustad med många sätt att minska de skadliga utsläppen som skapas från förbränningsprocessen, och det mest effektiva sättet är genom användning av den katalytiska omvandlaren. När omvandlaren blir igensatt, kommer du att uppleva förmodligen en droppe i bränsleekonomi och motorprestanda. Din omvandlaren ligger under passagerarutrymmet och ansluts mellan grenröret och ljuddämparen inloppsröret. För att ta bort konvertoraggregatet, kommer den bakre transmissionsstödet måste avlägsnas. Saker du behöver
Ordet jack Sida 3 Jack står
Hylsnyckelsats
Block Ratchet
av trä (minst 1 meter lång) katalog Syresensor socket
3 Avgassystem packningar
New omvandlarkonstruktion
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och dra åt parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen i luften med domkraft och placera två jack står under främre rambalkar. Sänk domkraften tills trucken vilar tryggt på domkraften. Ta ordet jack.
2

Placera en träbit på jack armen och höja domkraften tills träet kontakt överföringen pan. Bänd upp på transmissionen kabelstammen plasthållare på transmissionen underlaget för att avlägsna det. Ta bort växellådsfästet att stödja stud med hylsa och spärrskaft.
3

Placera tredje stödbenet under konvertoraggregatet och höja stativet armen tills den är tillräckligt hög för att stödja enheten. Ta bort bultarna för båda konsolerna omvandlare hängare med socket och ratchet. Ta bort de tre skruvarna som håller transmissionen stöd till rambalkar med socket och ratchet. Ta bort transmissionskåpan stöd, brickor och förstärkning från under bilen.
4

Koppla selen lastbil ledningar från höger och vänster pre-cat syresensorerna och post-cat syresensor genom att klämma flikarna och att dra isär dem. Ta bort de två konvertoraggregatet till nötter ljuddämpare röret med socket och ratchet. Ta bort de tre flänsmuttrarna för höger och vänster grenrör till konvertoraggregatet monteringstapparna.
5

Support konvertoraggregatet för hand och ta bort domkraften. Sänk konvertoraggregatet och dra ut den från under lastbilen. Bänd både av gummit hängare och fästen från konvertoraggregatet.
6

Mark varje syresensorerna med tejp så att de kan installeras på samma plats under installationsprocessen. Placera sockeln syresensor över vänster pre-cat syresensor, och se till att pigtail pinnar genom den slitsade delen av sockeln. Ta syresensorn med syresensorn hylsa och spärrskaft. Upprepa för rätt pre-cat och efter katt sensorer syre och ställa Lambdasonderna undan.
Installation
7

Rengör gängorna syresensorn med en stålborste. Installera en liten mängd koppar anti-gripa på gängorna på Lambdasonderna. Installera lambdasonderna till sina respektive beslag på konvertoraggregatet och dra åt till 31 foot-pounds med syresensorn socket och momentnyckel. Skjut gummi hängare över upphängningsarmen på konvertoraggregatet, låta konsolen hänga
8

Installera de nya avgas packningarna på ljuddämparen röret och båda avgasgrenrör.. Skjut konvertoraggregatet under fordonet och placera den under dess plats igen. Placera pallbock under lastbilen och lyft konvertoraggregatet på ställningen. Balansera omvandlaren och vägleda utloppsänden på pinnbultarna ljuddämpare röret. Montera muttrarna med handkraft.
9

Stötta den motsatta änden av konvertoraggregatet för hand och ta bort stödbenet. Guide inloppet konvertoraggregatet på båda avgasgrenrör och installera montera muttrarna med handkraft. Dra Avgasgrenröret muttrarna växelvis till 30 foot-pounds
10

Anslut alla tre flätor syresensorn till sina respektive pluggar kablaget. Ställ in skruvarna transmissionsstöd och placera en bricka på varje. Ställ transmissionsstödet på plats och håll förstärkningsplattan i läge på ramen. Skjut bultarna genom ramen och hålla dem på plats. Montera en bricka till över varje fästskruvar och dra åt muttrarna till 40 foot-pounds.
11

Montera muttern växellådsfästet och dra åt till 42 foot-pounds. Sväng fästet omvandlare hanger upp och håll det till transmissionsstödet Installera konsolmontage bultarna och dra åt till 13 foot-pounds.
12

Nedre golvet jack och ta bort den från under sändningen. Skjut hållaren transmission sele i sitt monteringshål på transmissionen stöd. Lyft framför lastbilen bort av pallbockar med domkraft och ta bort domkraften från under lastbilen. Sänk bilen till marken och ta bort ordet jack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70695.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.