Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en syresensor i en Nissan Truck

Syresensorer har installerats på Nissan lastbilar sedan början av 1980-talet. Under 1995 och 1996 gjordes en ytterligare sensor läggas för att övervaka katalysatorns effektivitet. V-6 och V-8 motorer i Nissan lastbilar kan nu ha så många som tre eller fyra sensorer. De uppströms sensorer är i allmänhet i grenröret (er) (två grenrör med V-6 och V-8 motorer) eller strax under den. De efterföljande sensorerna är placerade precis bakom katalysator (er). Det är möjligt för en gör-det-självare att ersätta dessa sensorer. Saker du behöver
Bil ramper
hjulblock
Syresensor socket
Flex-head spärr
22-mm box-end skiftnyckel
Penetrerande smörjmedel
ersätter OEM stil syre sensor (er)
Visa fler instruktioner
1

Park Nissan lastbil upp till två bilar ramper och dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven.
2

Placera ett hjul block bakom en av de bakre däcken.
3

krypa under bilen med alla verktyg och ett par skyddsglasögon på. Leta givaren du behöver byta.
4

Spray gängorna på sensorn med en generös mängd penetrerande smörjmedel och vänta 5 till 10 minuter för att dra i. Upprepa detta steg om det behövs.

5

Leta pluggen kabelstammen av syresensorn och koppla loss den.
6

Använd en socket syresensor och en flex-head spärrnyckel för uppströms givare borttagande eller en 22mm box- fast nyckel för nedströms sensor borttagning. Vrid sensorn moturs för att ta bort den från avgasporten. Om du använder Ratchet och sensor uttag, placera kabeln i sensorn i skåran i sockeln. För 22mm skiftnyckel, mata tråden genom skiftnyckel innan du placerar lådan-end sidan på sensorn.
7

Skruva den nya sensorn i avgasporten. De flesta kvalitets ersättning sensorer kommer att ha en liten mängd antikärvningsmedel på gängorna sensorerna direkt ur lådan. Får inte föreningen på fingerborg sensorns spets. Om givaren inte har föreningen på gängorna, det är rekommenderat att sätta lite på dem för framtida ersättare reparationer. Dra åt sensorn med spärrnyckel eller skiftnyckel
8

. Var ytterst noga med att inte dra åt sensorn. Trådarna är mycket känslig och det finns bara fyra eller fem trådar, så det är lätt att klä av dem. Dra åt dem tätt bara. Anslut sensorn tråden tillbaka in i kablaget.
9

bort hjulet blocket och lägre lastbilen till marken. Stäng huven och köra lastbilen som vanligt. Tjänsten motorn snart ljuset återställs inom 50 till 100 miles, eller du kan ta det tillbaka till delar butiken och har det återställs till dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70337.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.