Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter katalysatorn på en 1993 Saturn SL2

Den katalysator på din Saturn SL2 bultar till en fläns på baksidan av huvudet röret kommer från motorn. Ett igensatt omvandlaren kan orsaka att motorn går väldigt grov och kommer att bygga upp stora mängder värme under din bil, som kan stråla in i kupén genom brädorna. Medan många människor drar sig från avgaserna arbete, kan du ändra omvandlaren hemma på uppfarten och spara en potentiellt stor reparation räkningen. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under framför din SL2 och höja fronten från marken så att du kan arbeta under den. Placera en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen sedan sänka domkraften, vilket gör att bilen att bosätta sig på pallbockar.
2

Skjut under bilen nära baksidan av de främre hjulen. Katalysatorn fäster mot huvudet röret nära den bakre delen av motorn med fyra bultar och en monteringsfläns. Lossa muttrarna på de fyra bultarna med en socket och ratchet, men ta inte bort dem ännu.
3

Leta avgas klämma på röret på baksidan av katalysatorn där den ansluter den bakre avgasröret. Ta bort de två muttrarna från klämman, ta sedan bort klämman från röret. Flytta till framsidan av omvandlaren och ta bort de fyra bultar som du lossade tidigare, sänk framsidan av omvandlaren bort från huvudet röret.
4

Dra omvandlaren framåt, skjuta den ur det bakre röret. Sänk den till marken och ta bort det från under bilen.
5

Placera en ny konverter under bilen och lyfta upp det tills du kan skjuta bakre montering på omvandlaren och in i bakre röret. Skjut det tillräckligt långt så att du kan höja den främre flänsen till flänsen på huvudet röret.
6

Installera en ny mässing packning mellan främre flänsar, sedan installera de fyra bultar och muttrar. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft på ena sidan och en skiftnyckel på den andra. Installera ett nytt avgassystem klämma på den bakre röret och dra åt muttrarna för att fästa den. Dra inte åt det, eller du kommer att krossa avgasröret.
7

Flytta ut från under bilen och höja den av domkraften står med en domkraft. Avlägsna pallbockar sedan ställa bilen på hjulen. Avlägsna domkraften från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70445.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.