Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Vad är Dorn Bent Tubing?

Dorn-bockade rör beskriver en process som sätter kurvor och vinklar i tunnväggigt rör eller ledningar. Dornböjning kräver stora press-liknande maskiner som har guider och kottar till kurvan rör i exakt vinkel, och används främst för avgassystem på gas-och dieseldrivna fordon i alla storlekar, samt motorcyklar och många mindre motorer. Dorn-bending maskiner kommer också i mindre, manuella versioner som är portabel. Dornböjning har blivit ett alternativ till vanliga bockningsprocesser, på grund av dess snabbare och mer effektiv process. Dorn rörbockningsmaskiner

Dorn rörbockningsmaskiner kommer i små manuella modeller eller stora industriella versioner. De manuella versionerna består av en säng på vilken röret eller röret placeras, och sedan cinched ner i ett krökt styrning. Dra ett handtag böjer röret över en vinklad chock till önskad krökning, såsom 45, 90, eller 180 grader. Stora industriella dorn-bockning maskiner använder el för att driva hydrauliska servon, där verksamheten sker automatiskt. De elektriska dorn Benders kan programmeras för böjer avstånd och vinklar. De är utrustade med bil-lastare till foder röret och reglage huvudet för att ändra kurvan på valfri plats på röret eller slangen.
Slangar och Rör

Common rör som används i dornen-bockningsprocessen inkluderar en stor marknad inom fordonsindustrin, vilket kräver allehanda avgasrör, ramar chassi och barer rulle. Industriella tillämpningar kräver speciella böjda rör för fritt flöde gaser och flytande ledningar. Koppar, stål, rostfritt stål, galvaniserat, titan och andra legeringar-byggda rör som har tunnväggiga konstruktion ger det bästa materialet för kärnan-böj process. Röret och rördiametrar kan variera mellan en till fyra inches eller mer.
Dornböjning Fördelar

dornböjning, i motsats till vanliga böj tekniker, inte krossa röret under bockningsprocessen. Därför är den inre ytan diameter inte minskas eller stängs av, vilket kan skapa mottryck. Dornböjning garanterar en komplett, obegränsat flöde utan räfflor eller metall missbildning. Dornböjning kan öka flödet upp till 35 procent i system som kräver många skarpa kurvor och anpassade mönster. Dornböjning kan öka avgasflödet i motorfordon, lägga till hästkrafter och vridmoment.
Anpassning

dornböjning kan anpassas för intrikata vinkel mönster som kräver ett stycke design , vilket eliminerar behovet av sektionering och inköp av kit som har många sammansättningsdelar. Eftersom böj mönster är programmerade och förvaras i en databas, i fallet med de automatiserade system, kan data återkallas för att producera flera kopior, eller på nytt tillverka exakta kopior som reservdelar. Dornböjning kostar inte mer än vanlig böjning, och tar mindre tid och ansträngning att mode böjar och mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70679.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.