Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur ändrar jag Oxygen Sensor i en 1995 Chevrolet Astro Van?

Inför den andra etappen av ombord diagnostik (OBD II), genomfördes under 1996, kom många fordon (inklusive 1995 Chevrolet Astro Van) utrustad med en enda syre sensor. Denna sensor placerades på grenröret eller främre avgasröret att övervaka blandningen avger från avgaserna. Utsläpp som indikerade att motorn kördes fordonet är för mager (för mycket luft) eller alltför rika (för mycket bränsle) skulle utlösa sensorn att meddela datorn och iväg lampan felindikator. Under 1996 fördubblades antalet syresensorerna eller ens fyrdubblats på fordon för att även övervaka effektiviteten i katalysatorn. Saker du behöver
Jack Sida 2 pallbockar
Skyddsglasögon
Penetrerande sprej
Liten spårskruvmejsel
3/8-tums spärrnyckel
Syresensor socket
Direkt-fit syresensor ersättare
Elektriskt ledande antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen på Astro Van och sedan dra den primära spärren Huvlås på chaufför-side kick panel.
2

Öppna huven genom att släppa det sekundära låset Huvlås och sedan stödja huven med huven prop stången. Detta gör att lite ljus genom motorrummet för mer synlighet vid byte syresensorn.
3

Lyft den främre änden av van med domkraften och sedan stödja den på pallbockar ställas under de konkava rambalkar i fronten.
4

Sätt på skyddsglasögon, samla de återstående artiklar som behövs och sedan krypa under framsidan av van.
5

Leta katalysatorn vid centrum av avgassystemet och följ avgassystemet till framsidan av motorn. Syresensorn sitter på främre röret, under passagerarsidan sittgrupp. Den penetrerande smörjmedel på gängan anslutning av syresensorn-till-front pipe passande yta
6

Spray. Det tar några minuter att passera för sprayen att penetrera.
7

Följ tråden på slutet av syresensorn till insticksanslutningen av kablaget (ca 8 inches bort). Använd den lilla, spårskruvmejsel för att låsa upp klippet hållaren på kablaget anslutningen och sedan dra ur kabeln syresensorn från kabelstammen kontakten.
8

Placera sockeln syresensor på Ratchet och anpassa tråd av syresensorn genom slitsen av muffen. Placera sockeln ordentligt på syresensorn och tillämpa moturs tryck för att lossa den från den främre röret. Ta bort sensorn.
9

Inspektera nya direkt-fit trådar syresensorn. Många är utrustade med ett tunt lager av elektriskt ledande antikärvningsmedel. Om det inte finns någon på gängorna, sprida ett tunt lager av antikärvningsmedel på den gängade delen av syresensorn bara. Får inte föreningen på elektroden av sensorn.
10

Hand-gänga den nya sensorn i avgasporten på framsidan röret och dra åt med fingrarna så mycket som möjligt.

11

Dra sensorn fullt med hylsa och spärrskaft. Endast snug givaren till främre röret. Trådarna av sensorerna är mycket mjukare än hamnen och kan lätt remsan om hårt åtdragen.
12

Återanslut kabeln syresensorn till kablaget kontakten.
13

Starta motorn upp och sedan krypa tillbaka under att kontrollera om det finns några synliga avgaser läcka kommer från syresensorn porten. Om det behövs, dra åt sensorn lite mer tills det inte finns någon läcka.
14

Sänk Astro Van och lossa parkeringsbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70457.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.