Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar ett Katalysator på en Jeep Liberty

Installation av en ny katalysator på din Jeep Liberty kommer att förbättra motorns prestanda Jeep. Om omvandlaren blir inkopplad den kan över värme eller begränsa motorer förmåga att andas genom att begränsa flödet av avgaser ut ur motorn. Omvandlaren är en viktig del av avgassystemet och medan de är dyra att ersätta, de är nödvändiga för att motorn ska kunna köras. Var noga med att låta avgaserna för att kyla om Jeep har varit igång innan du börjar arbeta med den. Röret och omvandlare blir mycket varma när motorn är igång. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Metric skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Leta fram monteringsflänsen framifrån avgasröret för katalysatorn. Det finns två skruvar som håller fast flänsen från omvandlaren till flänsen på röret.
2

Placera katalysatorn så de två flänsarna linje upp, sätter packningen mellan flänsarna och infoga fästbultar . Montera två muttrar på bultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft eller skiftnyckel.
3

in monteringsstång på omvandlaren och in i hangaren under tvärbalken ligger nära centrum av omvandlaren. Denna hängare är en gummi hängare som fäststången glider in.
4

Skjut avgasröret på utgående röret på baksidan av omvandlaren och installera bandklämman. Dra åt klämman med en hylsa och spärrskaft tills den sitter fast men inte för hårt det eller du kommer att krossa röret.
5

Starta motorn och kontrollera tätheten i avgassystemet. Om du hittar en läcka, dra åt klämman eller bultar som behövs för att strama upp rören och stänga läckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70368.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.