Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Varför är katalysatorer nödvändigt?

Om du har ett socialt samvete (eller bara inte gillar att betala enorma böter och ha din bil i beslag), sedan överväga katalysatorer en nödvändighet. Moderna katalysatorer är inte alls lika restriktiva som äldre enheter och kan bidra till att förhindra farliga föroreningar kommer in i luften och grundvattnet. Lagen

Den främsta anledningen till katalysatorer är nödvändiga är att lagen säger så. Katalysatorer var ursprungligen en frivillig åtgärd, men blev nödvändig utrustning för alla bilar som säljs i USA i mitten av 1986. Addera Kolmonoxid

En av de viktigaste jobben i en katalytisk Converter är att konvertera farlig förorening kolmonoxid till ofarliga koldioxid, vilket den gör med nästan 99 procent verkningsgrad.
Kväveoxid

Betraktas som en flyktig organisk förening (VOC) reagerar kväveoxid med solljus för att bilda smog. Katalysatorer bryta denna giftiga kemikalie ned i sina beståndsdelar syre och molekyler kväve, vilket leder till renare himmel och längre liv.
Oförbränt bränsle

Ingen motor bränner allt bränsle att den intar. Katalysatorer bränna det lilla oförbrända gasen motorn inte har förbrukats för att hålla den från att förorena grundvattnet vid utandning.
Dator Problem

bort en katalysator utan att installera en simulering Sensorn kommer att orsaka en bils dator inte fungerar, vilket kommer att släppa motoreffekten genom att byta bränsle och gnista parametrar tills katalysatorn ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70351.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.