Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar en ljuddämpare på en S-10

Medan ljuddämparen på din Chevy S-10 pickup inte skära ner det buller som kommer ut av ditt avgassystem, bidrar den också ge rätt mottryck och flöde av avgaser ur motorn. Ljuddämparen och avgasröret är utformade för att fungera med motorn att infånga gaser och tillåta mer luft och bränsle som skall matas in Om avgassystemet har för mycket mottryck, kommer det att minska intaget kapacitet, och motorn i din S-10 kommer inte köras. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre av lastbilen från marken med hjälp av en domkraft och sedan placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja lastbilen. Avlägsna domkraften och ställ den åt sidan.
2

Leta ljuddämparen på baksidan av lastbilen. Den ansluts till en fläns på baksidan av katalysatorn och har flera gummi galgar stöder det.
3

Lokalisera de två fästbultarna som går med i ljuddämparen till baksidan av katalysatorn. Avlägsna skruvarna genom att vrida dem moturs med en spärr och uttag därefter separera de två flänsarna. Låt den främre delen av ljuddämparen hänga ned.
4

Flytta till kroppen av ljuddämparen och lokalisera de två gummi isolatorer som stöder ljuddämparen ovanifrån på ramen. Ta bort gummit isolatorer från hangaren stiften på ljuddämparen och sänk ljuddämparen nedåt sedan bort den från under lastbilen.
5

Placera en ny ljuddämpare under din S-10 och lyfta upp det till gummit isolatorer. Skjut Monteringsstiften på ljuddämparen i gummit isolatorer på ramen.
6

Höj framsidan av ljuddämparen upp och parar flänsen på ljuddämparen till flänsen på katalysatorn. Montera de två fästbultarna i flänsarna och dra åt flänsen montering bultar till 30 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Support baksidan av lastbilen med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och starta motorn, lyssna efter läckor i avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70409.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.