Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man tar bort syresensorn i en 2002 Jeep Grand 4.0L

År 1993 folkomröstade Jeep ante på SUV-marknaden genom att släppa Grand Cherokee, en mer lyxig medelstor SUV. Den 2002 Grand Cherokee kom standard med en 195-hästkrafter, 4,0-liters rak sexcylindrig motor. Att vara en in-line-sex motor, federala avgaskrav kräver bara två syresensorer, en uppströms och en nedströms. Byta två syresensorerna i en federal utsläpp kompatibel 2002 Jeep Grand Cherokee är en enkel process, men det kan kräva ytterligare värme för de som är svåra att få bort sensorerna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Syresensor socket
gasolbrännare (tillval) katalog Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Upstream Sensor Removal - Bank 1, Sensor 1
1

Park Grand Cherokee på en plan yta och låt det sitta tills motorn är helt cool. Låt fordonet att sitta ytterligare en timme för att låta avgasrören cool.
2

Lyft framför Grand Cherokee med en domkraft och skjut pallbockar under ramen rälsen. Sänk SUV på ramskenorna
3

krypa under framsidan av Jeep tills du har en bra bild av botten på stupröret -. Röret att bultarna till grenröret . Hitta uppströms syresensorn skruvas in i botten av avgasgrenrör, nära framsidan av sändningen.
4

Trace sensorns ledningar tills du når var sin sele ansluter till Grand Cherokee sele. Koppla ur syresensorns ledningsnät från Grand Cherokee kabelnät.
5

Skruva syresensorn från avgasröret ner röret, med en spärr och syresensor uttag. Om sensorn är beslagtagna, värma sin bas med en gasolbrännare, lossa den sedan. När sensorn svalnar, skruva loss sensorn från röret Addera Upstream Sensor Installation -. Bank 1, Sensor 1
6

Träd den nya syresensorn i stupröret genom handen, dra åt den till 22 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
7

Anslut syresensorn kabelnät till Grand Cherokee sele.
8

Höj SUV utanför pallbockar och ta läktaren. Sänk bilen till marken
Nedströms Sensor Removal -. Bank 1, Sensor 2
9

Lyft framför Grand Cherokee från marken med en domkraft och läge pallbockar i sina rambalkar. Sänk bilen på pallbockar.
10

Position själv under bilen, strax bakom växellådan och mot passagerarsidan. Hitta katalysatorn, ljuddämparen-liknande komponent kopplad till avgasröret. Hitta nedströms syresensorn, som skruvar i avgasröret strax efter katalysatorn.
11

Trace nedströms syresensorn s ledningar uppåt tills du hittar där den ansluter till Grand Cherokee kabelnät. Koppla ur syresensorns ledningsnät från Grand Cherokee sele.
12

bort syresensorn genom att skruva loss den från avgasröret, med en spärr och syresensor uttag. Om sensorn är beslagtagna, värma sin bas med en gasolbrännare, lossa den sedan. Låt sensorn sitta tills det är coolt, fortsätt sedan att ta bort det
Nedströms Sensor Installation -. Bank 1, Sensor 2
13

Trä nytt syre sensorn i avgasröret för hand, dra sedan åt den till 22 foot-pounds med en momentnyckel och lambdasond uttaget.
14

Anslut syresensorn kabelnät till Grand Cherokee kabelnät.

15

Lyft SUV off av pallbockar och ta läktarna. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70696.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.