Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur Vridmoment avgasgrenrör

Använda en momentnyckel för att dra åt skruvarna på avgasgrenrör möjliggör exakt inställning av vridmomentet, eller täthet av fästanordningen. Både lösa och täta bultar kan vara farligt, så du måste följa specifikationerna för din bil exakt eller förväntar sig att bryta. Saker du behöver
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Har dina vridmoment specs hands. Dessa kan hittas i ägarens manual för din bil eller avgasrör. Du kan behöva jaga runt på nätet eller be en mekaniker om du är utan manual.
2

Använd hög kvalitet bultar för att fästa dina delar. Manifolds spelar nyckelroller i avgassystemet, så att du inte vill snåla på kvaliteten. Välj minst en nivå 5 bult för din bil eller motorcykel. Den högre nivån innebär en bättre komponent för att lita på din bil.
3

Installera grenröret om det ännu inte är i din motor. Enkelt finger åt bultarna, med början först från insidan och arbeta utåt. Skärpning fästelement i fel ordning kan skada din grenröret.
4

Kontrollera att alla bultar är på plats. Manifolds måste ha varje bult installerat för att undvika sprickbildning. Du kan inte hoppa över en fästanordning i en bil bara för att delar känna dig trygg när du installerar dem.
5

Dra åt avgasgrenrör s bultarna med en momentnyckel. Varje bult måste skärpas enligt vridmoment specs för din bil. Den momentnyckel hjälper dig dra åt och lossa bultarna till ett fastställt belopp i pounds.
6

Arbete i ett spiralmönster från mitten sektionen till de yttre bultarna, börjar med ens bultar. De yttre skruvarna har oftast en mindre vridmoment vikt för justering. Se till att du justerar momentnyckeln därefter.
7

Sluta vrida bulten när du känner nyckeln slutar fungera. Undvik över-åtstramning, vilket kan orsaka bultarna att bryta. Alltid faller inom rätt vridmoment, vilket du borde ha satt på din nyckel.
8

Besök en webbplats som TorqueSpecs.com att läsa dina vridmoment specs efter 2 veckor för att se till att dina bultar är ordentligt åtdragna (se Resources nedan). Denna webbplats har många gemensamma specifikationer för olika bildelar. När du installerar Avgasdelar eller system, är det en bra idé att kolla hur delarna regleras under användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70218.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.