Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man byter en ljuddämpare på en Toyota Previa

Toyota Previa ljuddämparen är inte en svår att ersätta. Den svåraste delen kan lokalisera rätt ljuddämparen för året och modell Previa du har. Med andra ord, om det är en DX modell Previa eller LE modell Previa. Välja märke av ljuddämparen kan vara en annan utmaning och sedan hitta tillgången på en. Toyota kommer att ha en för ca $ 350 plus frakt. Men du kan hitta en på eftermarknaden världen för mindre än hälften av det med samma typ av garanti och levereras till dig lika snabbt. Bosal är en fin import eftermarknaden avgassystem tillverkare och du kan köpa eller beställa dem via många lokala delar butiker eller hitta dem på nätet. Se bara till att du har all information om vår Previa innan du gör. Saker du behöver
billyft
Skyddsglasögon /skära glas
Skyddshandskar
Acetylen fackla Flighter Long punch
Hammer
Packning skrapa
ny packning (kan komma med ljuddämparen) katalog två 1 1/2 tum lång 10 millimeter bultar och muttrar
Två 10 millimeter platta brickor
två 10 millimeters låsbrickor
10 millimeter box slutet skiftnyckel
3/8 tums enhet pneumatisk hand pistol
3/8 tums enhet 10 millimeter socket
Visa fler instruktioner
1

Lyft Previa hela vägen upp på en bil hiss.

2

Lokalisera flänsanslutning av ljuddämparen inloppsröret precis framför bakaxeln.
3

Sätt på skärande glasögon och handskar och tända facklan. Skär de två bultarna till ljuddämparen sidan av flänsen anslutning tills de smälts eller avskuren under själva flänsen. Stäng av facklan.
4

Strike ljuddämparen sidan av flänsen med en hammare för att separera de två flänsarna. Om du måste, använd dorn och en hammare för att slå ut de skurna bultarna genom den andra flänsen. När separationen av flänsarna är klar, växla över till skyddsglasögon så att du kan se bättre.
5

bort ljuddämparen galgar (fram och bak) från gummit galgar på ramen av Previa . Släng den gamla ljuddämparen.
6

Rengör eventuella rester av den gamla packningen bort av rörflänsen där du klipper ljuddämparen från att använda packningen skrapan.
7

Installera nya ljuddämparen på samma sätt du bort den gamla. Placera gummi galgar på ramen på ljuddämparen galgar för att hålla den på plats för dig. Bakaxeln håller inloppsröret på plats.
8

in den nya packningen och anslut den nya ljuddämparen flänsen på röret fläns. Anslut med 10 millimeter hårdvaran placerar den platta brickan på bulten huvudet sidan av flänsen och låsbrickan och muttern på den andra sidan.
9

Säkra bulten huvudet på plats med hylsnyckel och Dra åt muttern med pistolen och uttag. Dra åt ena sidan ombonat. Sedan ta in den andra sidan. Dra inte åt sidan ordentligt först och sedan den andra, eller du kan vikas packningen.
10

Sänk Previa och starta upp den för att kontrollera eventuella läckor vid flänsanslutning.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70256.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.