Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur du ändrar en syresensor på en 2002 Chevrolet Blazer 4WD V6

V6 4,3-liters motorn i 2002 Chevrolet Blazer har fyra syre sensorer som övervakar bränsle-luft förhållandet och katalysatorn effektivitet. Söka rätt syre eller flera givare för att ersätta kan vara mer utmanande än att faktiskt byta ut dem. Tänk på att banken ena sensorn är på samma sida som den främsta cylindern, och de två sensorerna ett (1) är på framsidan röret strax nedanför grenröret. De två bakre sensorerna är på passagerarsidan av SUV, en placerad framför den katalytiska omvandlaren och en direkt bakom den. Dessa kallas sensorerna två (2). Saker du behöver
Två bilar ramper
hjulblock
Skyddsglasögon
Penetrerande smörjmedel
Liten kluven pry Tool Review 22-mm (eller 7/8-inch) box-end skiftnyckel
Justerbar momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Drive 2002 Chevrolet Blazer upp på två bilar ramper, och sedan handbromsen.
2

Placera ett hjul block bakom en av de bakre däcken.
3

Sätt skyddsglasögon på och krypa under Blazer med de återstående posterna.
4

Lokalisera syresensor (er) som du tänker ersätta. De två främre som är belägna i den främre Y-pipe på avgassystemet mot framsidan av motorn. Det finns en per sida av Y-rör. De andra två är placerade före och efter katalysator (som är precis bakom Y-röret mot mitten av fordonet på passagerarsidan). Gängor syresensorn med
5

Spray penetrerande smörjmedel, och låt det dra i ett par minuter.
6

Följ kablaget från syresensorn till stickkontakten. Använd en liten kluven bända verktyg för att avsätta kvarhållningsfliken av insticksanslutningen från ramen eller underredet av SUV. Dra ut kontakten kablaget.
7

Placera kontakten på sensorn genom rutan-end sidan av 22-mm eller 7/8-inch nyckel, och sedan placera skiftnyckel på hex- toppförsedd del av sensorn.
8

Vrid sensorn moturs med nyckeln. En snabb ryck av nyckeln skall lossa sensorn effektivt, men om det är nödvändigt, starta motorn ett par minuter att värma upp avgassystemet och utöka de bindande metallerna i röret och givaren. Var försiktig så att det inte kommer att värma upp de främre Y-pipe sensorer eftersom de kan bli heta nog för att bränna dig.
9

Träd den nya ersättande sensorn i avgasporten för hand så långt det går tillåter. Dra åt sensorn till 30 fot pounds med en vridning räcker skiftnyckel. Dra inte åt givaren, eller du kommer att skada gängorna.
10

Anslut kabelstammen av ersättare sensorn till insticksanslutningen, och tryck sedan kvarhållningsfliken tillbaka till sin respektive hål i ramen eller underredet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70408.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.