Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur byter jag Oxygen Sensor i ett 1995 Voyager Van ?

Den 1995 Plymouth Voyager van använder en syresensor att övervaka halterna av syre i avgaserna . Sensorns läsning berättar Voyager motor dator för att ändra i luft /bränsleblandningen för maximal bränsleeffektivitet och minimal förorening . En brist sensor tänds "Check Engine " lampan på Voyagers instrumentpanel , det kommer också att leda till att Voyager till tomgång dåligt och att använda mer bränsle än nödvändigt . För att undvika att slösa pengar på extra bränsle , byt sensorn när det går dåligt . Det är ett jobb du kan göra själv med bara lite tålamod och verktyg förtrogenhet . Köpa nya Voyager syresensorer från en Biltema . Saker du behöver
Wrench in
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn på 1995 Voyager och låt den gå på tomgång tills den når normal driftstemperatur , temperaturen din van driver vanligen vid . Lokalisera syresensorn gängad in i avgasgrenröret vid botten av motorrummet .
2

Koppla anslutningen kabelstammen på sensorn. Ta bort sensorn från grenröret med en skiftnyckel . Addera 3

in den nya sensorn för hand för att förhindra cross - threading . Dra åt sensorn till 20 pund-fot , med hjälp av en momentnyckel . Anslut den elektriska anslutningen i tills kontakten klickar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70482.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.