Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur man installerar en syresensor på 2001 Galant

Om "Check Engine" ljuset har kommit i din 2001 Mitsubishi Galant, kan syresensorn vara att skylla. En syresensor reglerar luft-till-bränsle-blandning baserad på hur mycket syre som sensorn detekterar i avgaserna. Om en sensor misslyckas kan bränsleförbrukningen öka märkbart, och du vill ersätta det omedelbart. Du kan byta ut det själv. Syresensorn ligger på avgasgrenröret, nås från under lastbilen. Köp en ny sensor från en Biltema. Saker du behöver
Jack
Jack står
Syresensor socket
Ratchet
Byte syresensor
Visa fler instruktioner
1

Raise framsidan av din 2001 Galant med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Avlägsna domkraften när bilen är säker på pallbockar.
2

Se till att motorn är kall. Skjut under Galant. Koppla den elektriska anslutningen från syresensorn. Sensorn skjuter ut från avgasgrenröret med ledningsnätet ansluten till toppen av sensorn. Tryck spärren i samtidigt dra kontaktdonet gratis.
3

Ta syresensorn från grenröret med en socket syresensor och en spärrfunktion. Släng den gamla givaren.
4

in den nya lambdasonden och tråd för hand tills den sitter. Dra åt sensorn till 30 pund-fot med din momentnyckel. Tryck den elektriska anslutningen på plats tills det klickar.
5

Hissa upp bilen lite med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70410.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.