Svenska Bil >> Auto Repair >> avgassystem >> Content

Hur tar jag en Katalysator Av en 2000 Grand Am SE 3400

Den Pontiac Grand Am SE kom standard med en 150-hästkrafter, 2,4-liters fyrcylindrig motor, men hade en extra 170-hästkrafter, 3,4-liters V -6 motor, som vissa människor känner som 3400 V-6. I 2000 års Grand Am SE använde en ljuddämpare-liknande komponent, katalysatorn, för att omvandla de giftiga gaserna i avgaserna mindre skadliga. Byta katt på 2000 Grand Am SE 3400 är en enkel uppgift, tack vare bilens enkla avgaser design. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Ratchet
Hylsnyckelsats
nya katalysatorn-och-fram röranordning
nya katalysatorn-och-fram packningar röranordning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

tillåta fordonet att sitta tills motorn är kall vid beröring, då låter den stå i ytterligare timme för att låta avgaserna och katalysatorn svalna helt.
2

Lyft framför Grand Am med en domkraft och skjut jack står under dess hjälpram. Sänk bilen på pallbockar. Under mitten av fordonet
3

Crawl och hitta den katalysator-och-front pipe montering. Placera ett par pallbockar under katalysator-och-front pipe församling att stödja det
4

Ta bort de tre skruvarna som håller katalysator-och-fram röranordning till det mellanliggande röret. - röret till den bakre delen av katalysatorn -. använder ett Ratchet och uttag
5

Lossa de två skruvarna som håller katalysator-och-front pipe montering till avgasgrenrör crossover röret, vilket är ledningen som förbinder de främre och bakre avgasgrenrör, med hjälp av en spärrhake och ingångar. Sakta sänka katalysator-och-front pipe montering och ta bort den från bilen.
6

Dra de gamla packningarna från crossover och mellanliggande rören, om det behövs, och skura passytor båda rören med en stålborste.
Installation
7

krypa under bilen med katalysator-och-front pipe montering i handen och ställa in enheten på pallbockar till hålla den på plats.
8

Rada upp bulthålen i katalysatorn-och-front pipe montering front-mest flänsen med de i crossover rörets fläns. Skjut en ny packning mellan flänsarna, rikta packningens bulthål med dem i flänsarna och dra åt de två fästbultarna.
9

Rikta in skruvhålen på katalysatorn-och-fram rörenhet s bakersta fläns med dem på den mellanliggande rörets fläns. Skjut en ny packning mellan flänsarna, rikta in hålen i packningen med dem i flänsarna och dra åt skruvarna.
10

Dra alla fem av katalysatorn-och-front pipe församlingens fästbultarna till 25 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Lyft Grand Am utanför pallbockar och ta läktaren. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/exhaust-systems/70699.html

Previous:
Next:

avgassystem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.